Last news in Fakti

9 Октомври, 2015 21:54 2 229 3

Румъния: 51% местни плодове, зеленчуци и месо в големите търговски вериги

  • румъния-
  • вериги

Сенатът на Румъния прие проектопредложение, според което 51% от месото, плодовете и зеленчуците в големите търговски вериги продават през цялата година, трябва да са местно производство, съобщи Агрозона, като се позова на romania-insider.com.

Депутатът, предложил проектозакона Ovidiu Dontu посочва, че с инициативата иска да осигури лесен достъп до търговската мрежа на румънските производители. През зимните месеци вносните плодове и зеленчуци могат да представляват до 70% от предлаганите в търговския обект. За компаниите, които не спазват изискванията,  са предвидени глоби между 5,600 и 11,300 евро.

Преди да влезе в сила, законът трябва да бъде одобрен и от Камарата на депутатите в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Змея

    0 0 Отговор
    Да вземем то човечец да го поканим я за Министър председател я за президент, че аман от хрисими и послушни дупедавци..........
  • 2 Слонобикотръбозъб

    0 0 Отговор
    Така трябва и в България.Дано се случи някой ден.
  • 3 киро

    0 0 Отговор
    Браво на човека - така се защитават национални интереси !