Last news in Fakti

25 Октомври, 2015 16:21 2 718 3

Държавата, в която арестуват заради кризата

  • финансова криза-
  • арест-
  • исландия

Исландия остава една от малкото държави в съвременния свят, която обвинява редица топ-мениджъри, че са създали условия за възникване на финансовата криза през 2008 г.

В началото на октомври Върховният съд на Исландия и Окръжния съд на Рейкиявик в различни съдебни дела осъдени тримата от управляващите банка Landsbankinn и двама от мениджърите на Kaupþing, най-голямата банка в страната. Те ще излежават ефективни присъди за това, че са извършили действия, с които са причинили финансовата криза през 2008 г.

Така броят на излежаващите ефективни присъди по обвинение за икономическия срив в Исландия нараства до 26 души, съобщава изданието Iceland Magazine. Общо те ще прекарат 74 години зад решетките. От тях 11 души са получили ефективни присъди за срок над 4.5 години.

В повечето европейски държави ръководителите на банки, чийто решения са довели до финансовата криза отпреди 7 години, успяха да избегнат съдебно преследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слонобикотръбозъб

    1 0 Отговор
  • 2 Бай Коста

    1 0 Отговор
    Ей за това тези ще се оправят.
  • 3 Мартин

    0 0 Отговор
    Ех, защо Цветан Василев не се беше родил в Исландия?!? Сега сигурно заради неговите далавери, които сътвори в КТБ - щеше вече да е осъден до живот там!