Last news in Fakti

27 Ноември, 2015 15:03 1 733 3

150 млн. лв. похарчени за контрола на горивата

  • лъчезар гелев-
  • българската петролна и газова асоциация-
  • похарчени-
  • контрола-
  • горивата

Над 150 милиона лева са стрували шестте промени на режима за контрол на петролни бази, регистрирани като активни складове. Това заяви в отговор на въпрос на Факти.бг  Лъчезар Гелев, експерт от Българската петролна и газова асоциация.

Той изказа несъгласието на браншовата структура от липсата на комуникация с изпълнителната власт. Изискванията ни се свеждат без да са обсъдени с нас, уточни Лъчезар Гелев. Тази практика е започнала от преди три години от директора на „Митниците”  Ваньо  Танов, а в последно време се прилага и от Министерство на финансите, което го е иззело от Агенция „Митници”. От асоциацията настояват същия режим на контрол да се прилага и към останалите петролни бази, които обаче не са регистрирани като данъчни складове. От асоциацията не очакват промяна на цената на горивата.

На снимката е един от многото уреди, които се изискват от НАП и МФ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бхд БхД

    0 0 Отговор
    Благодарение на Русия и корумпираните ни политици плащаме с 0,80ст повече за литър гориво.Ураа много се радвам ,че някои хора ще си сменят колите и ще си вземат нови яхти и вили

    Коментиран от #3

  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Очевидно са зле похарчени 150млн. понеже търговията с нерегламентирани и незаконни горива продължава, няма хванати, наказа и осъдени.
    Няма никаква гаранция за стандарт на горивото, в Европа няма значение на каква бензиностанция заредиш, качеството е еднакво.
    Тук се гаврят, слагат какво ли не вътре, дори на най-скъпите горива които водят дори до повреди по автомобилите. Да не говорим за отработени газове, горивна система и др.
  • 3 го77

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бхд БхД":

    Да Русия е виновна за цената на горивата Шел,Омв,Еко,РомПетрол и др, те Руски ли са ??? Ей голям аплю си вървиш все с г.за напред.