Last news in Fakti

30 Ноември, 2015 01:00 918 2

Американците са похарчили над $10 млрд. на Черния петък

  • американците-
  • похарчили-
  • черния петък

Потребителите са похарчили с 10% по-малко пари в сравнение с миналата година

Продажбите от Черния петък в САЩ са паднали с 10%, като потребителите са похарчили $ 10.4 млрд. за покупки в деня на големите намаления, съобщи „Гардиън“, позовавайки се на информация от ShopperTrak.

На Черния петък през миналата година американските потребители са похарчили $ 11.6 млрд. За спада се обвиняват някои магазини, които са отворили с намаления още в предходния ден. В изчисленията обаче не се включват онлайн продажбите, които през тази година бележат съществен ръст. Продажбите от онлайн магазините са се увеличили с 14% в петък.

В същото време много търговци на дребно са започнали да продават стоките си на промоционални цени още около Деня на благодарността, ограничавайки ефекта на Черния петък. Все повече американци предпочитат да пазаруват по интернет, където често има стоки на по изгодни оферти от тези в големите търговски вериги.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 даммм 7777

    0 0 Отговор
    Мддаа и така.до следващият "черен петък"...та да могат милиони американци да си позволят някои стоки....
  • 2 svetlio

    0 0 Отговор
    Там поне има реални промоции.. не като тук :) 1во вдигнат със 100лв после пуснат отстъпка 80лв .. Ихааа..