Last news in Fakti

30 Ноември, 2015 11:27 1 974 13

Търговската война между Русия и Турция се отлага след Коледа

  • русия-
  • турция-
  • плодове-
  • зеленчуци-
  • ембарго
Търговската война между Русия и Турция се отлага след Коледа - 1
Снимка: БТА

Търговската война между Русия и Турция се отлага след Коледа, прогнозира в. „Ведомости“. Според изданието налагането на строги ограничения за вноса на плодове и зеленчуци от Анкара може сериозно да развали празниците на руснаците, които посрещат Коледа по стар стил 7 януари, но това не им пречи да излизат в отпуска още от 24 декември.

Експерти от руското министерство на земеделието и това на икономиката са отбелязали пред в. „Ведомости“, че Турция е основен бенефициент от въведеното от Кремъл ембарго за селскостопански продукти за ЕС. По тази причина двустранната търговия през 2014 г. се увеличи до $4 млрд.

11% от плодовете на Русия пазар и 5% от зеленчуците са внос от Турция. Ако Русия наложи тотално ембарго, то цените им ще скочат с до 8%, пресмята експертът Николай Кондрашов. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор
    не само ще скочат храните в русия ,а и няма да ги има редовно,щото танковете и нефта не стават за ядене ,а друго русия не произвежда,та ще се наложи или да спрат да се сърдят на турците или да отслабнат през 9 месечната зима :)!

    Коментиран от #4

  • 2 ivan

    0 0 Отговор
    vie kakvo proizvedoxte Dimitrova osven ( gluposti ).
  • 3 Гошо

    0 2 Отговор
    Чакай, "танкове и нефт", още ли говорим за Русия, защото това ми звучи повече като ФАЩ ?
  • 4 Дядо поп

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Десислава Димитрова":

    Разсъждаваш от позицията на неук разглезен панелен
    човек,ако си беше направила труда да прочетеш малко
    история,щеше да видиш,че Петербург е устоял 900 дни
    почти без храна като плъховете са били деликатес.
    Смешни хора,ще уплашиш руснак с липса на зарзават ама
    друг път.Тия хора са способни да издържат с години на
    хляб сланина и обелки от картофи.
    Виж някой дами като тебе ще се разстроят ако има няма
    цели моркови а краставиците са нарязани.
  • 5 mitko prostahki

    0 1 Отговор
    Ми доколкото прочетох преди малко в нета, ако е истина май Турция ще бъде заменена от Египет с вноса на плодове, зеленчуци, мляко, месо и кожи. Тъй, че ако това се случи даже могат и да поевтинеят тези продукти.
  • 6 цигб

    0 2 Отговор
    Няма как да ти цопна касова бележка от магазин в центъра на Москва и датата и час да видиш, че да не си мислиш, че е от миналото или бъдещето. Ябълки, банани, картофи, грозде... ВСИЧКО е 2-3 ПЪТИ по-евтино от БГ. Сега дори и да се вдигнат с 50, а не с 8% пак ще е по-добре от БГ. Другото което е - заплатите тук на много хора са по договор в ДОЛАРИ И ЕВРО, което реално означава, че месечното ми възнаграждение скочи ДВОЙНО! Много е важно да се знае, че тук има внос от Казахстан, Киргизстан, Узбекистан - това са и най-качествените и съответно най-скъпите продукти, които по цена са, колкото в БГ. Просто няма как да знаете, какво е домати или лимони от Казахстан или кисело мляко от Грузия, брезов сок от Карелия, кумис от Турменистан и т.н. Таа за пластмасовите бъкани с пестициди продукти от Турция никой няма да плаче, ако искате погледнете предванията в момента как разпитват хората, какво мислят за ситуацията. Започва мащабна програма за стимул и възстановяване на селското стопанство, поне заради санкциите се започна нещо да се прави и там. Това е вслучай, че ви е нужно да сте обективни, но ако трябва да се плюе - да, тук са най-големите ватники, пияндурници, путинисти, глупаци и т.н. Хайде сега разходете се по морето или по планинските курорти и намерете руснак дето проси!

    Коментиран от #7

  • 7 САМО САЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "цигб":

    Не ни пробутвай пропагандата на твоя диктатор и неговите олигарси. Скочило ти е възнаграждението 2 пъти защото работиш срещу интересите на България затова. Кое в Русия е 2-3 пъти по евтино от БГ ? Русия се изхранва с пропаганда не с пари. Ако Русия имаше пари и помагаше на България нямаше да има анти-руски настроения в БГ, както виждаш МРАЗИМ ГИ защото ни ограбват с енергийни цени, клатят етническия мир и застрашават независимостта ни като подкупват правителства и политици. Ако строяха заводи и раздаваха големи заплати НЯМАШЕ ДА ГИ МРАЗИМ !

    това е истината за Русия:
    https://www.youtube.com/watch?v=RAAMPiF_BSg

    Коментиран от #8, #9

  • 8 батсашо

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "САМО САЩ":

    Живееш в дупка излез малко на светлина.Те клатели етническия мир?? Защото се сражават срещу Ислямска държава??Те строяха заводи но при ранна демокрация кой ги срина и затвори или паметта ти е къса? Ако нямаха пари едва ли щяха да хвърлят милиони над ИД.Отиди и виж комуналните им услуги каквиса и после пиши глупости.Ама откъде ще знаеш то от балкона на панелката по-далеко не си ходел.

    Коментиран от #10

  • 9 цигб

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "САМО САЩ":

    Шистов газ, отравяне на почвата, ГМО, следене на телефони и интернет, разпалване на граждански войни, грабене на богатствата и слагане на марионетни правителства, единствените унищожили повече цивилни отколкото войници с двете си атомни бомби в Япония... Онова което ме кефи в САЩ са еднополовите бракове, легализираната дрога, гей-парадите, макдоналдс, кока-кола и правото да носиш оръжие!
  • 10 ХА ХА ХА

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "батсашо":

    про-руските анти-турски настроения не застрашават етническия мир в България ? ХА ХА ХА

    Коментиран от #13

  • 11 Бъни

    0 0 Отговор
    Знаете ли ,че един танкер петрол струва колкото двадесет с моркови.

    Коментиран от #12

  • 12 шбух

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бъни":

    Танкерите с моркови зареждат бензиностанциите с картофи и домати.
  • 13 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ХА ХА ХА":

    Застрашават го и какво от това, и без това е нещо изкуствено - една турска етническа партия си разиграва коня благодарени на предателите, дето ни управляват и рано или късно нещата ще ескалират - аз предпочитам по-рано най малкото щото няма смисъл да протакаме. Колкото повече време минава, България става все по-слаба и с все по-малко българи!