Last news in Fakti

1 Декември, 2015 21:45 4 266 4

Русия преустановява „Турски поток“?

  • турция-
  • русия-
  • турски поток-
  • газ

Москва не прекратява доставките на газ за Турция

Руски информационни агенции излъчиха противоречиви информации за проектите „Турски поток“ и „АЕЦ Акую“.

Източник на руската агенция Интефакс е заявил, че Русия е преустановила преговорите с Турция по проектите „Турски поток“ и атомната електроцентрала „Акую“. Според тази информация доставките на руски газ не попадат под ембарговите ограничения и ще се реализират по съответните договори.

В същото време агенция РИА предава, че проектите „Турски поток“ и „АЕЦ Акую“ не са замразени. Тази агенцията се позовава на министъра на икономическото развитие Алексей Улюкаев.

Турция е втория вносител на руски газ след Германия.

Междувременно турският премиер Ахмет Давутоглу заяви в ефира на HABERTURK и Show TV, че Анкара е готова за най-лошите сценарии във връзка с въведените от Русия икономически мерки, но се надява, че до тях няма да се стигне“.

Давутоглу заяви, че в най-скоро време ще бъдат огласени мерките на турското правителство, с които ще бъдат сведени до минимум последиците от въведените против Турция икономически мерки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САЩ

    1 0 Отговор
    ПУТИН БЕЗ МАСКА
    Руска Клептокрация:
    https://www.youtube.com/watch?v=JTNB5RzlILI
  • 2 яаяа

    1 0 Отговор
    какво им мълчите а покажете зъби, я им намелете трафика през Босфора........................
  • 3 Истината

    1 0 Отговор
    Антагонизмът между Москва и Анкара идва от факта, че Турция поддържа около границата си със Сирия "санитарна зона", а Русия иска да я измести в част от тази зона, тъй като тя се явява тил на руската Средиземноморска военна база в град Латакия . Това е истината. Другото е ала-бала
  • 4 ТополМ

    0 2 Отговор
    Руснаците ако решат тоя път като ни освобождават ще си вземат и Босфора та и Турция! А истинският виновник за задаващата се световна война е туморът САЩ който не може да преглътне че някой оспорва световната му доминация!