Last news in Fakti

18 Декември, 2015 21:07 1 618 0

Възстановяват полетите между Куба и САЩ

  • куба-
  • сащ-
  • полети
Възстановяват полетите между Куба и САЩ - 1
Снимка: АР/БТА

САЩ и Куба се споразумяха за възстановяването на редовните полети между двете държави. Договореността все още не е официална, но страните очакват подписването на документа да стане в най-скоро време. С него на американските авиокомпании ще им бъде разрешено да летят до Куба, което ще е най-голямото бизнес постижение за годината договорено между двете страни.

Към момента всеки, който иска да пътува между двете страни със самолет, изпитва затруднения. Компаниите извършват единствено чартърни полети, за които е трудно да се направя резервации. За да се ползва такъв полет пътникът трябва да е на летището поне 4 часа преди излитането на самолета. Също така има силни ограничения относно пренасянето на багаж.

Според американски официални лица, да час Куба може да приема дузина самолети от САЩ. Това ще доведе до натоварване на туристическата инфраструктура, където резервации в хотели и хостели се правят за месеци напред.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА