1 Февруари, 2016 12:33 1 380 2

Делови разговори на българския бизнес в Бразилия

  • делови-
  • разговори-
  • българския-
  • бизнес-
  • бразилия-
  • бтпп

БТПП организира участието в делегацията на 19 български компании с интереси в Южна Америка

Българската бизнес делегация, придружаваща президента Росен Плевнелиев в официалната му визита във Федеративна Република Бразилия и Република Аржентина, в чийто състав е и председателят на БТПП Цветан Симеонов, започна делови разговори в бразилската столица  - гр. Бразилия.

В рамките на първия работен ден от посещението, председателят на БТПП и българските предприемачи  ще посетят  бразилската Агенция за насърчаване на търговията и инвестициите,  Търговско-промишлената палата на Бразилия и ще проведат делови разговори с представители на бизнеса на щата Минас Жейрас, съобщават от БТПП.

БТПП организира участието в делегацията на 19 български компании с интереси в Южна Америка, по-специално в областите: информационни и компютърни технологии, електроника, фармация, селско стопанство, машини и съоръжения за селското стопанство, млечна и хранителна промишленост, технологии за природен газ, индустриална автоматизация, повдигащи и хидравлични системи, добивна промишленост  и др. 

По време на официалната визита на българския държавен глава предстои провеждане и на два Бразилско-български бизнес форума (в Националната камара на индустрията в гр. Бразилия на 2 февруари 2016 г. и на следващия ден - във Федерацията на индустрията (FIESP) в гр. Сао Пауло) и провеждане на Аржентинско-български бизнес форум в гр. Буенос Айрес, който ще се състои в  Търговската камара на Аржентина на 4 февруари.

Очаква се БТПП да подпише отдавна съгласувано споразумение за сътрудничество с партньорската си организация от Аржентина – ТПП Аржентина, за което се очакваше подходящо събитие.  Предвидени са многобройни двустранни срещи и бизнес разговори, срещи с българската общност в двете държави, посещения в местни организации и институции.

Бразилската и аржентинска икономики са водещи в Латинска Америка и основни в МЕРКОСУР.  Икономиката на Бразилия е седмата по големина икономика в света, като е изключително разнообразна, обхващайки: автомобили, стомана, нефтопродукти, компютри, самолети, черна и бяла техника, и широка гама от потребителски стоки. Аржентина има добре развита промишленост и селско стопанство като е сред първите пет страни в света по износ на зърнени храни, брашно, кожи, месо и вълна. Основно място заемат отраслите на текстилната, хранително-вкусовата промишленост (месодобивна, тютюнева, захарна, производство на масло), а също така машиностроенето и добивът на нефт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супра

    0 0 Отговор
    Успех на българската делегация!
  • 2 гол тупан

    0 0 Отговор
    Точно за карнавала отиват който е от 5 до 10 февруари.няма нищо случайно на тоя свят така да знаете!