Last news in Fakti

8 Февруари, 2016 11:34 1 769 1

FT: Френските банки закриват филиали

  • франция-
  • банки-
  • закриват-
  • филиали
FT: Френските банки закриват филиали - 1
Снимка: АП/БТА

Под натиска на инвеститори френските банки са принудени да закриват своите филиали и залагат на експанзията си на цифрови платформи. Стъпката е част от програмата на банките за свиване на разходите, обобщава в. „Файненшъл таймс“.

„Акционерите искат орязване на разходите, а това минава пред съкращаването на филиалите“, съобщи директорът на отдела за инвестициите на френската компания Axiom Alternative Investments Давид Бенаму.

Банката Societe Generale през изминалата година обеща да закрие до 20% от подразделенията си към 2020 г.

„Изявлението на Societe Generale предизвика ажиотаж. Инвеститорите вече очакват и от останалите френски банки да покажат по-ефективно използване на капитала и съкращаване на разходите“, отбеляза анализаторът от JPMorgan Делфин Ли.

Societe Generale, която притежава онлайн банката Boursorama, обеща към 2020 г. обеща да изразходва до €1,5 млрд. за развитие електронното банкиране и обслужване на своите клиенти.

BNP Paribas от 2011 г. съкрати 50 от филиалите си за година, а до 2020 г. ще закрие нови 250 офиса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    0 0 Отговор
    Така, така - днес френските банки закриват филиали, утре на ред са италианските банки! Да не може този химик Левон да лапа комисиони и да трупа по 300 млн. печалба на година за сметка на своите клиенти!