Last news in Fakti

12 Февруари, 2016 21:14 1 270 0

БНБ одобри консултантите на 22 банки

  • бнб-
  • консултанти-
  • банки

В петък завърши подготвителния етап за прегледа и стрестестовете

БНБ одобри консултантите на 22 банки - 1

 

БНБ потвърди консултантите на 22 банки за предстоящите стрестестове, съобщиха от централната банка.

В края на миналата година, тя изпрати до банките подробни инструкции за това как да си изберат консултанти. На 22 януари 2016 г. трезорите изпратиха детайлните си оферти към заявилите интерес международни фирми и консорциуми. Преди да потвърди избора на всеки трезор, централните банкери са проверили дали посочените от тях компании отговарят на изискванията.

"Прайс Уотърхаус Купърс" ще консултира Банка ДСК, ОББ, Райфайзенбанк, "Сосиете Женерал Експресбанк" и ТБ "Виктория". УниКредит Булбанк, Юробанк и Токудабанк ще ползват услугите на "Ърнст и Янг". Първа инвестиционна банка, Инвестбанк и Българо-американската кредитна банка ще бъдат консултирани от "Мазарс". "Гранд Торнтон" е одобрена за консултант на Банка Пиреос, Прокредит Банк, СИБАНК, Общинска банка, ЧПБ "Тексимбанк". ЦКБ ще ползва услугите на "Клейтън Евро Риск". На "Търговска банка Д" ще помага "Бейкър Тили", а Интернешънъл Асет Банк ще ползва съветите на "РСМ България". Консултант на Ти Би Ай Банк ще бъде "Евроконсултантс". Българската банка за раазвитие е избрала да се довери на БДО България.

В петък завърши подготвителния етап за прегледа и стрестестовете. БНБ и нейния консултантски екип на "Делойт" работи по адаптиране на методологията на ЕЦБ, която ще бъде използвана при оценките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА