Last news in Fakti

14 Март, 2016 16:14 1 715 0

АЕЦ "Козлодуй" подписа с „Русатом Сервис“ за пети блок

  • аец "козлодуй-
  • подписа-
  • русатом сервис-
  • пети-
  • блок

На площадката на АЕЦ „Козлодуй“ бе проведена стартова среща със специалистите от централата

АЕЦ "Козлодуй" подписа с „Русатом Сервис“ за пети блок - 1

АО „Русатом Сервис“ и АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД подписаха договор за изпълнение на дейностите за оценка на програмите за контрол на състоянието на метала и провеждане на оценка на конструкциите, системите и компонентите (КСК) на оборудването на втори контур на Пети енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“.

За изпълнение на дейностите по договора в качеството на експертна организация ще бъде привлечено обединението „НПО ЦКТИ“ (град Санкт Петербург), което ще направи анализ на безопасността, изчисленията и количествената оценка на остатъчния ресурс на конструкциите, системите и компонентите, важни за безопасността и производството на електроенергия.

На площадката на АЕЦ „Козлодуй“ бе проведена стартова среща със специалистите от централата. По време на срещата проектният екип от АО „Русатом Сервис“ и специалистите от АЕЦ „Козлодуй“ представиха основните участници от новия проект, обсъдиха въпроси по дейностите и планираха основните мероприятия за подготовката на плановия ремонт през 2016 г. (ППР-2016).

Именно в хода на плановия ремонт на Пети енергоблок ще бъде направен анализ и оценка на състоянието на елементите на турбините К-1000-60/1500-2, ОК12 и сепараторите-паропрегреватели.

Настоящият договор се явява отделна част от втория етап на основния проект за удължаване на срока на експлоатация на Пети блок на АЕЦ „Козлодуй“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА