Last news in Fakti

16 Март, 2016 14:10 1 526 6

Таксата "сградна инсталация" може да отпадне само след законодателни промени

  • сградна инсталация-
  • таксата-
  • отпадне-
  • законодателни-
  • промени-
  • иван иванов
Таксата "сградна инсталация" може да отпадне само след законодателни промени - 1

Таксата "сградна инсталация" може да отпадне само след законодателни промени. Това коментира председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов по повод възобновения дебат дали хората, които не ползват парно, трябва да плащат тази такса, цитиран от БНР:

“Сигурно, е, че законодателите трябва да решат, каква промяна трябва да бъде направена. Разбира се, те ще направят евентуална промяна само след консултации на експертно ниво, защото в част от случаите – когато една немалка част от потребителите в дадена кооперация, етажна собственост, са се отказали от ползването на топлофикационни услуги нараства сумата, която се плаща за сградна инсталация, защото, съответно, тя трябва да бъде покрита. Всички съсобственици там са съсобственици и на самата сградна инсталация, освен на собствените им апартаменти”, обясни той.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 барбалан

    0 0 Отговор
    Стига си увъртал Иване - таксата "сградна инсталация" е въпрос на ценообразуване и цената на kW следва да се плаща само от тези които ползват парно. Трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се въведат ИНДИВИДУАЛНИ ДОГОВОРИ с ТОПЛОФИКАЦИЯ... Има договор - има плащане, няма договор - няма плащане... А относно тръбите - нямам никакви претенции за съсобственост и ако някой има, да си ги взема и да си ги носи където иска...
    Като цяло ТОПЛОФИКАЦИЯ предоставя услугата и следва да мисли за всички тези подробности и така да се бори за клиентите и за бизнеса си, а не на готово само да лапа... стига вече!
  • 2 Gost 1

    0 0 Отговор
    Това си е жив грабеж, да плащаш нещо което не ползваш,
    за да не се вдигне цената на някой друг.
    Ваньо, поредната пьонка,
    да не мислиш, че се отказваме от парното щото мразим топлото.
    До там ни докарахте, че да работим и да не можем да си позволим да седим на топло. Ами възрастните хора, където ги обричате на глад и студ. Не ми се ще да пиша какво ми е мнението за Вас, че .........
  • 3 Коста

    1 0 Отговор
    Намалява ли такса сградна инсталация ако апартамента е саниран??
    Не трябва ли да има индивудуални договори за абонат на Топлофикация. Който е абонат, той ще си плаща и за сградна инсталация. Мойте тръби като са студени, аз защо плащам за сградна инсталация??
  • 4 кроко

    0 0 Отговор
    А най-жалкото е, че според договора за присъединяване към ЕС тази такса трябваше да отпадне 2014г. - нашите башибузуци бяха заложили най-дългия срок. Що от ЕС не започнат дело срещу България!
  • 5 пирит

    0 0 Отговор
    В Държавата има ли здравомислещ човек? То не бяха раздадени за лично забогатяване рудници, минерални води, топлофикации, електроснабдяване, телефонните услуги и още какво ли не!"Народните избранници" ако мислеха и творяха за народеца си, нямаше да ходят с бодигардове и гласуват "умни" закони!
  • 6 Доди

    1 0 Отговор
    Каква топлофикация бе баце , какво топло??? Ами то ако беше топло котката нямаше да спи върху радиатора...
    А като трябват законови промени ами да ги приемат бе... То има закон и то европейски за защита на потребитела ама ядец... Ние сме в България...