Last news in Fakti

5 Април, 2016 17:20 1 751 0

Летим до Мароко от септември

  • българия-
  • мароко-
  • полети-
  • туризъм

Освен навлизането на нови нискотарифни авиокомпании, които осъществяват редовни полети до редица европейски градове, на летище „София” се развива и сегментът на чартърните полети. От септември ще се извършват такива от София до Агадир (Мароко). BH Air е компанията, която ще ги реализира. Полетите ще се осъществява от Терминал 1, като в периода 1-5 септември ще тръгват от столицата ни в 17.10 ч., а от 22 септември до 27 октомври – в 13.40 ч.

Очакванията са директните полети да увеличат в пъти туристите от България в Мароко, която през 2015 г. е била посетена от 10 300 000 чужденци от цял свят. Това я поставя на първо място в списъка на най-посещаваните държави в Африка. След нея остава дори популярна дестинация като ЮАР. В световен мащаб Мароко е на 25 място в класацията на най-посещаваните туристически дестинации в света.

„България е много важна за развитието на туристическия обмен. Не мога да приема например, че 15 000 румънци посещават Мароко в рамките на една година и доста по-малко българи”, каза по време на представянето на туристическите възможности на страната посланикът на Мароко в България, Латифа Ахарбаш. Тя подчерта, че страната е сигурна и стабилна и не е част от държавите, преживели Арабската пролет. „Мароко е дестинация с богата култура. Различна е от останалите държави в региона. Ние сме монархия”, припомни Ахарбаш

По отношение на Агадир – градът, до който ще се лети от София, то той е преживял разрушително земетресение през 1960 г., но днес не само е възстановен, но и силно развита туристическа дестинация. Град, в който може да се види отлично съчетание на древна и модерна архитектура.

Екскурзиите по Мароко са с продължителност 8 дни и 7 нощувки. Цените с всичко включено в тях са около 1200 лв. В стойността на пакета не влизат някои допълнителни екскурзии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА