Last news in Fakti

8 Април, 2016 17:49 2 533 1

Спряха концесията на „Куртово конаре“

  • куртово конаре-
  • концесия
Спряха концесията на „Куртово конаре“ - 1

Концесията за добив на подземни богатства – мрамори в находище „Куртово конаре“ се спира от днес с акт на министъра на енергетиката. Това съобщи пред протестиращи от едноименното село заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков.

Основанието за това е записано в Закона за подземните богатства, който дава право на министъра да спре концесионен договор при нарушение на действащото законодателство от страна на концесионера.

През есента на миналата година Регионална инспекция по околна среда и водите - Пловдив е издала наказателно постановление за налагане на санкция заради запрашаване в района на кариерата, което е влязло в сила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо поп

    1 0 Отговор
    Това с концесиите си блгинка,в случая даваш 300 000 лв,
    според министъра толкова е концесията,който ги изплащаш
    с двайсетина камиона мрамор за два-три часа и после се
    храниш прилично,а тъпаците да събират пари за винетки,
    граждански,данъци и кви ли не такси.