Last news in Fakti

10 Април, 2016 14:42 2 260 5

Американците изпиха бирата в Куба

  • куба-
  • бира-
  • дефицит

Необичаен проблем възникна в Куба: заради наплива на туристи от САЩ в кубинските барове, кафенета и бензиностанции, се наблюдава остра липса на бира, пише британското издание The Guardian.

Това принуди най-големият местен производител на пенливата течност – Bucanero (предприятие с държавно участие), да започне строителството на нов завод, за да задоволи нарасналото търсене. По-рано компанията е внасяла 3 милиона каси бира от Доминиканската република. Миналата седмица беше подписан и договор между държавата Куба и пивовари за вноса на близо 30 милиона каси бира.

Туристопотокът в страната ще се увеличава. През миналата година тя е била посетена от 3.5 млн. души, което е със 17% повече в сравнение с година по-рано. При американските туристи ръстът е 77%. Близо 161 000 граждани на САЩ са посетили Куба и се очаква тенденцията на ръст да продължи с още по-силни темпове и през тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 FR V

    3 2 Отговор
    Кво стана с вечната и нерушима дружба с Москва?!

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Дарко

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "FR V":

    Ти си гледай циганското здраве!
  • 3 кроко

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "FR V":

    Турска сянка я засенчи!
  • 4 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "FR V":

    тва дето стана и във виетнам .интереса клати феса.скоро братя кастро ще трябва да стягат скоростно куфарите,след като се разбере от местните колко време са ги лъгали че гарнитурата е основното ядене :))!!!!
  • 5 Carfen

    0 0 Отговор
    А чипс остана ли?