Last news in Fakti

10 Април, 2016 23:13 1 869 1

Етикет по време на хранене

  • етикет-
  • хранене-
  • масата-
  • бивзнес-
  • прием

Когато сте поканени на официален прием/бал или просто става въпрос за бизнес обяд с някой важен инвеститор или бизнес партньор, етикетът и протоколът за поведение на масата ще Ви бъде от изключителна полза.

Това говори много за това що за човек сте, прави се паралел и с това до колко надежден или отговорен може да бъдете и към другите неща - като работата или мястото Ви в обществото.

Предлгаме Ви няколко прости съвета как да направите добро впечатление и в същото време да се чувствате осведомени и самоуверени, когато става въпрос за поведение и маниери по време на хранене.

1.Когато сте поканени на официална вечеря, не сменяйте мястото, което са ви определили домакините. Те със сигурност са положили големи усилия да подредят гостите така, че тези, които седят близо един до друг, да имат общи теми за разговор.

2. Не започвайте да се храните, докато не са сервирали на всички хора на вашата маса.

3. От вас се очаква да разговаряте с хората, седнали от двете ви страни. Може да сте дошли заедно с колега или член от семейството, но това не означава да говорите единствено с тях.

4. Не слагайте телефона си на масата

5. Не предлагайте от своята храна на другите и не искате да опитвате от тяхната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИДЖ

    0 0 Отговор
    6. Не се замервайте с храна, преди да кажете нещо за майката на противника
    7. Сдъвканата храна може да оплюе повече хора
    8. 3х3=9 6х6=36
    9. Кондьо форева