21 Април, 2016 09:20 2 322 2

Водещите независими медиа агенции създават нова глобална верига Local Planet

  • local planet-
  • независими-
  • медиа-
  • агенции

Horizon Media, the7stars, Zertem Communications Group, Media Italia, pilot, CoSpirit MediaTrack, Tre Kronor and Percept Media са сред основателите

Водещите независими медиа агенции създават нова глобална верига Local Planet - 1

Водещите световни независими медиа агенции обединяват своите сили и създават Local Planet, нова глобална медийна група.

Със самата си поява Local Planet вече функционира на повече от 40 пазара по цял свят, а сред нейните основатели и акционери са Horizon Media в САЩ, британската the7stars, испанската Zertem Communication Group, италианската Media Italia, pilot в Германия, CoSpirit MediaTrack във Франция, шведската Tre Kronor и Percept Media в Индия.

Световната мрежа Local Planet е надеждна, гъвкава и всеотдайна в обслужването на своите международни клиенти, на които е готова да предостави медийни решения, съобразени с местния рекламен пазар, като същевременно се ангажира пред тях да бъдат равнопоставени при достъпа им до международни стратегии, ценности, прозрачност, технологии и специалисти от най-високо ниво.

Бившият Global CEO на Vizeum и Global CCO на Aegis Media, Мартин Ратъл поема поста Global CEO на Local Planet. Президентът, основател и CEO на Horizon Media, най-голямата и най-бързо разрастващата се медиа агенция в света, Бил Кьонигсбърг е председател на Борда на директорите на новата верига.

Всички основатели и управители на агенциите-акционери участват в новосформирания Груп Борд на Local Planet като се опират на уменията и опита на някои от водещите имена в рекламната индустрия.

CoSpirit MediaTrack беше сред основателите на Columbus Media International, групата от високо уважавани и сходно мислещи, локални независими медиа агенции, споделящи общите ценности и страстта да предоставят на клиентите си най-добрите, специално предназначени за тях услуги и решения. каза Флориан Грил, основател и CEO на CoSpirit MediaTrack, Франция и член на Борда на директорите на Local Planet.

Развитието на пазара и променящите се потребности на международните клиенти ни вдъхновиха да надградим модела Columbus на едно ново и по-високо ниво. Именно по тази причина избрахме СЕО с международен опит, който с подкрепата на опитен висш управленски екип, ще ни помогне да вземем най-доброто от Columbus и да създадем истинска, конкурентна на световно ниво верига, която ще привлече онзи спектър от международни клиенти, които търсят различно решение на партньорството с международна агенция. Именно по тази причина, сега създаваме Local Planet, единствената по рода си частно притежавана международна мрежа от медиа агенции." казва Хосе Луис де Рохас, CEO на испанската Zertem Communications Group и член на Борда на директорите на Local Planet.

Знаем, че много от международните маркетолози търсят алтернатива на холдинговия модел, по-оперативно и ориентирано към услугите решение, изградено според техните специфични потребности, каза Мартин Ратъл, Global CEO на Local Planet. В основата на Local Planet и нейната култура стои споделеният опит от стартирането от нулата на успешни и независими компании. Всяка от агенциите в Local Planet е основана, развила се е и е успяла като се е борила „за“ и от името на своите клиенти. Сега ние влагаме независимия дух на стартъп компаниите в нашата глобална мрежа. Очакваме да работим с международни клиенти, с които заедно ревностно да се стремим към един споделен успех.”

След 4 години членство и сътрудничество с независимите агенции, основали Columbus Media International, Аргент вече е акционер в Local Planet и представителство на веригата за България. Това е не само признание за нивото и успехите на нашата агенция, но и сериозна отговорност обслужването, което предлагаме на нашите клиенти, постоянно да отговаря на критериите, прилагани към най-добрите световни медиа агенции. Повод за допълнителна гордост е фактът, че ни беше гласувано доверието да създадем хъб на веригата за Балканите, който обхваща пазарите от региона в тясно сътрудничество с партньорски независими медиа агенции от Сърбия, Македония, Албания, Косово, Черна гора, Босна и Херцеговина и Молдова. Току що приключихме успешно и преговорите за сътрудничество с водеща независима медиа агенция в Румъния. сподели Владимир Денев, CEO на медиа агенция Аргент и член на Груп Борда на Local Planet.

Моделът на Local Planet й позволява да предлага на клиентите си най-добрите за всеки пазар технологии и данни през нейните локални и международни партньорства, а не да се осланя на подхода с „универсалните” решения.

Агенциите от веригата и сега работят с някои от най-уважаваните брандове, в това число Geico, Capital One, Nike, IKEA, Viacom, Pfizer, H&M, Kayak и много други.

Local Planet е единствената в света частно притежавана международна медийна верига. Собствеността е изцяло на партньорските агенции и още със зараждането си Local Planet оперира на над 40 пазара в света и възнамерява да продължи да се разраства с включването към нея на още от най-добрите независими медиа агенции.

Local Planet разполага с над 3,000 служители и има оборот от над 10 млрд. долара.

www.localplanetmedia.com

www.argent-bg.com

Водещите независими медиа агенции създават нова глобална верига Local Planet


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Платена публикация


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jack Bauer

    1 0 Отговор
    Според мен думите "независим" и "медия" са взаимно изключващи се, но щом сте рекли ...
  • 2 Винету

    0 0 Отговор
    Независими медий-НЯМА!!!