Last news in Fakti

28 Април, 2016 22:31 2 536 2

Приходите на Facebook скочиха с над 50%

  • приходи-
  • facebook-
  • марк зукърбърг-
  • социална мрежа-
  • най-богат

Марк Зукърбърг стана шестият най-богат човек на планетата

Приходите на Facebook скочиха с над 50% - 1
Снимка: БТА/АР

Приходите на социалната мрежа Facebook нараснаха с над 50% за първите три месеца на годината спрямо същия период през 2015 година. Това сочат отчетите на компанията, предаде "Ройтерс".

Според информация, социалната мрежа е използвана от 1,65 милиарда потребители ежемесечно, което значи, че броят им е пораснал с над 200 милиона спрямо миналата година. По думите на главния изпълнителен директор на Facebook, Марк Зукърбърг, потребителите на мрежата прекарват средно над 50 минути на ден в нея, както и в Messеnger – чат платформата на Facebook за мобилни устройства и смартфони.

Печалбите на Зукърбърг за първото тримесечие на 2016-а го направиха шестия най-богат човек в света. Според изчисленията, състоянието му възлиза на над 51.7 милиарда щатски долара. 31-годишният Зукърбърг е и най-младият сред десетте най-богатите хора в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Avenger

    0 0 Отговор
    Някой да ми обясни, как печели парите си точно!?

    Коментиран от #2

  • 2 onq c konq е отврат

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Avenger":

    Как ли?! Първо създава платформа в Интернет, непозната до този момент. След това я популяризира между студентите в САЩ, така че да получи разпространение. Получава договори за реклама от охотни да плащат рекламодатели. Накрая започва да представя платформата из Третия свят. Собственик е на основния пакет акции на компанията, която се търгува свободно на пазара на акции.

    На всичко отгоре, никак не са малко подобните платформи - дали социални мрежи, сайтове за запознанства или групи по интереси, които предлагат същите модели и практики, вложени във Фейсбук. Някои от сайтовете за запознанства дават възможността при всяко пътуване да си намериш приятна неангажираща секскомпания в друг град или държава срещу скромен месечен абонамент. Други те ангажират с реклама на собствения бизнес или с обещания за високи печалби и клубове по интереси.

    Както виждаш, всичко е въпрос на популярност - да направиш нещата така, че да са популярни, известни, предпочитани. Кока кола не е най-добрата напитка, но е най-масирано и глобално представена. Сайтовете за запознанства не са единственото средство за флирт и закачки, но са популярни и дават възможности за нещо дискретно и приятно. Фейсбук създаде нов начин да задоволиш желанието да си социализиращ, известен, популярен и да споделяш емоции от ежедневния си живот.