Last news in Fakti

29 Април, 2016 07:30 1 423 0

Китайските големи фирми с печалба от над $206 млрд. към март

  • китай-
  • компании-
  • печалба

Химическата промишленост отбеляза скок на печалбата с 21%

Китайските големи фирми с печалба от над $206 млрд. към март - 1

Печалбата на големите фирми в Китай (без тези от селското стопанство) за първото тримесечие на 2016 г. достигна общо 1,34 трлн. юана ($206,5 млрд.), което представлява ръст от 7,4% спрямо същия период на 2015 г., показват данните на официалната статистика на страната.

За големи промишлени фирми, според държавните стандарти на Китай, се считат компании с годишни приходи от основна дейност в размер над 20 млн. юана ($3,1 млн.).

Най-голямо увеличение на печалбата – с впечатляващите почти 40%, са отбелязали фирмите от сектора „електроника“. При компаниите от химическата промишленост скокът на печалбата е с близо 21% спрямо същия период на миналата година, отбелязват от „Капман холдинг“.

Осезаемо са понижили приходите си и съответно печалбата предприятията от черната металургия – сега тя е по-малка с над 90% на годишна база. През първото тримесечие китайските компании от сектора „добив на петрол и природен газ“ като цяло са на загуба, сочат статистическите данни.

Китайски икономисти отбелязват, че само за март на годишна база общата печалба на големите промишлени фирми е нараснала с 11,1%, докато за първите два месеца годишното й увеличение е с 4,8%. Въпреки сравнително високите резултати обаче, индустрията на Китай продължава да е в процес на преструктуриране, включващ и съкращаване на излишни мощности.

За цялата 2015 г. печалбата на големите китайски предприятия от промишлеността възлиза на 6,36 трлн. юана ($966,7 млрд.), което е понижение с 2,3% спрямо 2014 г.

Предупреждение за рискове: търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА