Last news in Fakti

5 Май, 2016 11:54 1 197 4

Безвъзмездна помощ от 180 млн. лева за регионални пътища

  • ремонт-
  • пътища

Одобрени са първите проектни предложения по процедура „Регионални пътища“ по ОПРР

Безвъзмездна помощ от 180 млн. лева за регионални пътища - 1
Снимка: АПИ

С Решения на Ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 са одобрени първите четиринадесет проектни предложения по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-7.001 „Регионални пътища“ с конкретен бенефициент Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщиха от регионалното министерство.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по одобрените проекти възлиза на 180 млн. лв. Те са насочени към реконструкция и рехабилитация на второкласни и третокласни пътища в областите Варна, Враца, Габрово, Добрич, Кюстендил, Плевен, Разград, Силистра, Сливен, София и Стара Загора.

Общата дължина на предвидените за рехабилитация/реконструкция пътни отсечки е 248 км.

Инвестициите са предназначени за подобряване на достъпността на българските градове и тяхната свързаност с TEN-T мрежата, което ще доведе до по-добро социално и регионално сближаване и осигуряване на възможности за развитие на техния специфичен икономически потенциал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Тошо

    1 0 Отговор
    Добре наливат пари за пътища но калпаво ги правят отсечката,Русе-Шумен е цялата в кръпки като няма и 3 години от както я подновиха а и всичко ново се руши няма контрол а само цоцане а и ще ревнат скоро за ТОЛ такси и за колите така да се каже всеки да си приготви по 1000 лв годишно за таксичката
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    В днешно време има такива технологии и материали, които не са скъпи, или поне не на фона на мултимилионните проекти. Един път трябва да издържа над 10г. преди да започне да се нацепва или пропада. Нашите не могат и една година да издържат, но струват не по-малко от качествените такива. Контрола е за бой, след като се руши трябва да се осъди фирмата и да й се изземат изплатените пари, все пак това е измама, което е криминално деяние. Не е просто гаранционен проблем, а чиста измама. Вижте магистралите с какви дупки са осеяни, междуградските пътища са на вълни и ями, а междуселските (макар и слабо натоварени) имат такива ями, че последващ ремонт на автомобила е гарантиран, ако не стане катастрофа разбира се.
    Потенциално опасни са пътищата ни, все пак трябва да има най-малкото сцепление, а с този микс от питум и нещо си, такова нещо няма.
  • 3 Carfen

    1 1 Отговор
    248км за 180млн лева....че това прави близо 750 000лв на километър за ремонт на второкласни и третокласни пътища.
  • 4 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Не знам дали и при пътищата е така, но в сферите, които познавам и познават моите приятели, 60 процента се разпределят между НАШИ ДОВЕРЕНИ ХОРА и реалната работа се свършва с останалите пари.
    60-те процента се оправдават с консултации, мониторинг, ръководство или просто потъват като процентчета, за да вземеш точно ти поръчката.
    Та, смятайте колко ще отидат за асфалт, гориво и заплати плюс разумна печалба и данъци, и колко ще потънат.