7 Май, 2016 00:00 2 492 0

Русия реже банките на КНДР

  • русия-
  • банките-
  • кндр

Това предвижда указ за прилагане на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН

Русия практически замразява своите финансови взаимоотношения с КНДР, съобщи „Интерфакс“.

Това предвижда президентския указ за прилагане на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, изготвен от Министерството на външните работи.

„Да се предприемат нужните мерки, за да може на територията на Русия да бъдат затворени всички дъщерни компании, филиали или банкови клонове на КНДР в рамките на 90 дни“, се казва в документа. Това се прави във връзка със съмнения, че съответните финансови структури могат да допринесат за ядрената програма на Северна Корея.

Блокира се и създаването на съвместните предприятия с банките на КНДР. Също така не може да се поддържа и кореспонденция с тях.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА