Last news in Fakti

24 Май, 2016 11:20 1 685 0

Бум на приходите от храни и напитки в Тайван

  • храни-
  • напитки-
  • индустрия-
  • тайван-
  • рекордни стойности-
  • приходи-
  • туризъм-
  • кухня

Секторът отчете рекордни приходи за първото тримесечие на 2016г.

Бум на приходите от храни и напитки в Тайван - 1

Секторът на храните и напитките в Република Китай отчете рекордни приходи от 3.39 милиарда щастски долара през първото тримесечие на 2016г. От Министерството на икономиката заявиха, че за последните 28 последователни месеца тенденцията за растеж в тази област се е запазила, но последните резултати са наистина впечатляващи с оглед на трудните икономически условия в страната и чужбина.

„Числата показват, че секторът играе водеща роля в поддържането на местната икономика“, заяви Хуанг Ли-Чинг, представител на Министерство на статистиката. Той допълни, че една от вероятните причине е голямото търсене по време на празниците около Лунната Нова година, обикновено попадащи в края на януари или началото на февруари.

Според Хуанг процъфтяващият туризъм в страната на свой ред играе важна роля по отношение на тази тенденция. „Стратегиите за разширяване на местните фирми посредством агресивен франчайзинг, брандинг кампании и въвеждането на чужди марки също са помогнали значително за привличането на нови клиенти“, каза той.

Последните статистически данни от Министерствата на финансите и на труда сочат, че в хранително-вкусовият сектор са заети 210,590 души през 2014г., което е своеобразен ръст с 44.06% спрямо предходната година. Очаква се тазгодишните приходи да достигнат до 430 милиарда тайвански долара, или иначе казано ръст с до 1.39% на годишна база.

Тайван е известен със своята отлична гурме култура, включваща китайски, японски, американски и югоизточно азиатски кухни. До голяма степен това е повлияно от колониалното управление на Япония (1895-1945), големият брой преселници от Континентален Китай през 1949г., американското присъствие на военен персонал по време на Студената война и постоянният поток от имигранти от Югоизточна Азия от 1990г. насам.

Местното население е възприело тези кухни, като ги е обогатило с родни Тайвански подправки и аромати, което на свой ред е довело до създаването на масив от иновативни ястия. Те са признати в световен мащаб и са включени в редица доклади по темата на международни медии като BBC, CNN и The New York Times.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА