Last news in Fakti

25 Май, 2016 14:23 2 286 18

Русия е готова за енергийна прегръдка с Европа

  • русия-
  • енергийна прегръдка-
  • европа

Сергей Лавров заяви, че Москва е готова за възобновяване на енергийното сътрудничество с ЕС

Русия е готова за енергийна прегръдка с Европа - 1
Снимка: БТА/AP

„Русия е готова за възобновяването на енергийното сътрудничество с ЕС в пълен обем, но това е невъзможно без заинтересоваността на Брюксел.“ Това заяви външният министър на Русия Сергей Лавров по време на преговори с външния министър на Унгария Петер Сиарто.

„Газпром“ изучава възможността за реализация на нови проекти за транзит на газ в Южна Европа“, е казал още Лавров, цитиран от ТАСС.

„Газпром“, разглеждайки заинтересоваността на западните компании в проекта „Северен поток 2“, изучава възможността за допълнителни проекти по южния флаг на Европа“, допълни Лавров.

Той подчертава, че Москва е готова за възобновяване на енергийното сътрудничество с Брюксел в пълен обем.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    3 1 Отговор
    "Късно е либе за китка"!Да си ги държат на склад скъпите горива-на пазара излизат нови играчи с далеч по-изгодни оферти.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Монго

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Като например?
  • 3 Цура

    2 0 Отговор
    Никога няма да се газифицирам!
  • 4 Генадий

    3 0 Отговор
    Въртеха, сукаха, бак на боко се наденаха на хъбчето.
  • 5 onq s kamilata

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    А ти кво?! Ще си купуваш евтини горива от Америка, ще си ги транспортираш с кораби за по-евтино от 6-7000 км вместо с тръбата директно от Русия?
  • 6 Марш в СИБИР

    3 0 Отговор
    Алчните ни драха кожите с години! И когато казахме стига толкова, няма да се заробим с нов 20 годишен договор, помните ли какво стана? Аз помня на 5 януари 2009 година Русия спря газта за България. Да! Братски ни врътна кранчето! Това предателство никога няма да бъде простено и забравено. България никога повече няма да е зависима от психопат-джудже.

    Коментиран от #7

  • 7 ТИТО

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Марш в СИБИР":

    Тогава Украйна я спря газта -не лъжи....

    Коментиран от #9

  • 8 Адвокат на монопола на газпром

    3 0 Отговор
    Русия спря газта на България без да им мигне окото. Да, лично Путин нареди на Милер да врътне газта през Украйна за балканите, знаейнки че ще засегне България, но го направи без да трепне. Разведките им докладваха че Украйна се стреми да се освободи от Русия и да се сближи с цивилизованите държави и ЕС. Путин нареди газта за Украйна да поскъпне мигновено щом искат свобода. Те отказаха това изнудване. Години по късно Русия си отмъсти и нападна Украйна със зелени човечета. В момента още се води същата война.

    Коментиран от #10, #12, #16

  • 9 шлемник байкалскии

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "ТИТО":

    България няма договор с Украйна за газ а с Русия!
  • 10 ти си перко бе

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Адвокат на монопола на газпром":

    Транзита минава през Украйна бе--там и врътнаха кранчето--това са фактие.Даже самите украинци това го казваха.И точно затова сега изнудват и Русия и Европа-включително и нас.Така че за 2009 година са виновни украинците.
  • 11 да го духат гладните

    3 1 Отговор
    Голям го вадиха ,но денги нет.Войните са скъпо нещо ,а малкото кремълско диктаторче вече удари на капла.
  • 12 туту козяк

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Адвокат на монопола на газпром":

    Ние ако имахме газ-пак ли щеше да казваш че сме монополисти?? Нямаше ли да искаме да продаваме колкото се може по-скъпо??..Айде малко по сериозно и адекватно...
  • 13 Киро

    3 2 Отговор
    Сергей Лавров заяви, че Москва е готова за възобновяване на енергийното сътрудничество с ЕС

    Да се чете:

    Свършихме парите и нещата отидоха на изуй-гащи. А пък и с м...лите се скарахме, затуй - Моля ви се, купете си малко газчица...
  • 14 tost

    2 0 Отговор
    Много интересно,имаме свободен пазар на горивата,Русия ни продава скъпа газ - добре,защо обаче нито един от управляващите не внесе газ от друго място?Русия ли е виновна ? Аз ,когато видя дадена стока скъпа в един супер ,отивам да си я купя ,там където ми е най изгодно.Капитализма е така устроен ,да извлича максимум печалба ,какви петолъчки ви гонят ,кви 5 лева ,Русия ни е продавала скъпа газ ,не защото сме „братя“ а защото там не управляват комунисти ,а КАПИТАЛИСИ.А за скъпата газ са виновни нашите УПРАВЛЯВАЩИ.

    Коментиран от #17

  • 15 джосар

    2 1 Отговор
    Русия е готова за енергийна прегръдка с Европа , а след прегръдката следват и други ласки за които Русия и Путин съшо трябва да са готови ! Какво по хубаво от един естествен момент на близост?
  • 16 Дарко

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Адвокат на монопола на газпром":

    Така колко си ограничен нападнала ги била ако си чел някой друг учебник по ИСТОРИЯ от преди 10 години където си го ПИШЕШЕ ТУРСКО РОБСТВО не съжителство трябва да знаеш, че 20% в УКРАЙНА са РУСНАЦИ,няма смисъл да нападат руснаците те са си били винаги там!
  • 17 незнайко

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "tost":

    Браво, това е най смисленото обяснение.
  • 18 Арко

    1 0 Отговор
    Харесвам крайния резултат - в момента газта в България е една от най евтините в цяла Европа. Много съжалявам братушките, че монополът им бе разбит и страните, които държаха в енергийна зависимост, започнаха да търсят евтини алтернативи. Обръщайте специално внимание на хората които лобират за енергийния монопол над България, тези които саботират собствения ни добив, тези които скачат против зелената енергия, тези които се стремят да пречат на България да се върне в европейското си семейство. Простете на тези грешници за предателството на родината. Те така са възпитавани да мислят и правят.