Last news in Fakti

26 Май, 2016 16:16 2 297 10

Fibank върна ликвидната подкрепа

  • пиб
Fibank върна ликвидната подкрепа - 1

Съгласно одобрения от Европейската комисия план, Fibank (Първа инвестиционна банка) погаси получената през юни 2014 г. държавна подкрепа от 1.2 млрд. лв. Това съобщиха от финансовата институция.

Международната рейтингова агенция Fitch потвърди кредитния рейтинг на Първа инвестиционна банка със стабилна перспектива.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бургас

    0 0 Отговор
    Малко остана - да ни върнете трите нули!
  • 2 Филип

    0 0 Отговор
    Това е просто доказателство, че това което се случи преди две години е било само сценарий, за да се разпространи паника сред хората и да се атакува една здрава банка. Доста бързо се съвзеха ПИБ от удара срещу тях и сега се борят да бъдат първи в България. Стискам им палци да успеят да се преборят с чуждите банки, които са ни превзели икономиката и източват пари към майките си в чужбина. Най-голямата българска банка трябва да се подкрепя, ако изобщо искаме да остане нещо българско в страната и да не се разпродаде цялата ни страна на чужденци, за да се превърнем в техни роби.
  • 3 ТеаДи

    0 0 Отговор
    Истината е, че няма по-добра банка от ПИБ. Въпреки всички спекулации банката показва, че е стабилна и продължава да се развива.
  • 4 Мартин

    0 0 Отговор
    Евала на ПИБ! Доказаха, че са стабилна банка, която не се влияе от написани за тях глупости в социалните мрежи! Мен поне ме интересува каква е била лихвата по този заем, защото едва ли е била под 2% и какво ще направи държавата със спечелените милиони от отпуснатата ликвидна подкрепа към ПИБ?
  • 5 НРБ

    0 0 Отговор
    -:))
    Чашата е наполовина пълна или наполовина празна ?!
    Вероятно скоро ще се разбере.
    Дано не е снежна топка, оптимизма.
  • 6 Евала

    0 0 Отговор
    Един добър ден за българската икономика: заемът върнат, банката стабилна-секторът също, държавата спечелила една много прилична сума от това.
  • 7 Мими

    0 0 Отговор
    Това е страхотна новина ,наистина е добра новина.Браво на ПИБ.
  • 8 Ася

    0 0 Отговор
    Мда - ПИБ върнаха заема, държавата изкара едни бързи 30 милиона (или нещо от този порядък) и всички са доволни. Дано това послужи за пример на останалите български банки.
  • 9 Булгар

    0 0 Отговор
    Fibank не е била пред заплаха ама никога. Такива пари се въртят там, че имате да си мечтаете. Парите на държавните ни глави къде са на Марс ли според вас? Освен това, Fibank са инвеститори в толкова много проекти в България, колкото Боко тиквата ленти е нарязал.
    Знам, че ще кажете тоя ги защитава. Не не ги и те са стиснати към персонала си. В която и от техните фирми да погледнете все ще видите ниски заплати. Това е все пак държавна политика, така да се каже. Е а да си припомни някой от вас коя беше първа часна банка "фалиралата"...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.