29 Май, 2016 10:04 8 017 18

Какви капани ни дебнат край морето?

  • капани-
  • море-
  • хотели

50% родните хотели могат да затворят в близките години

Какви капани ни дебнат край морето? - 1

"По данни на някои туристически организации 50% родните хотели могат да затворят в близките години". Това заяви пред Нова телевизия журналистът Соня Колтуклиева, която е член на Националния съвет по туризъм. 

Основен проблем на хотелиерите е липсата на квалифициран персонал, смята тя. 
 
"Няма как ние да постигнем нивото на швейцарски хотелиер от трето поколение със служители, които нямат нужното образование", съгласи се доц. Георги Рачев от Българската асоциация на туристическите агенции.
 
Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов посочи, че голяма част от търговците опитват да заблудят потребителите, че предлаганата от тях услуга е с по-високо качество от действителното. 
 
Междувременно стана ясно, че повече полицаи и камери ще се грижат за сигурността на туристите в Слънчев бряг.  
 
На "Иракли" и "Корал" ще има водни спасители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капота

    3 1 Отговор
    По добре да фалират първо па после да ги бутат направо, предимно в Слънчев Бряг където морето се вижда само от хотелите на първа линиа, понеже са много мънички, така че фалит, ако може и затвор и после да си съберат ла..ната и да оправят плажа който е на всички българи, а не на определени кукери
  • 2 нужното образование

    3 0 Отговор
    "Няма как ние да постигнем нивото на швейцарски хотелиер от трето поколение със служители, които нямат нужното образование"

    Ако в БГ ни плащаха и ни осигуряваха, така както ни плащат зад граница, нямаше веднага след като си вземем дипломата, да ходим "навънка", за да си получим достойно заплащане за уменията ни!
    Сигурно е съвпадение, че всеки известен и успял българин е направил откритие или получил признание първо зад граница, а после щат не щат го признават и в БГ.
    В БГ има много способни хора, но те работят за толкова, за колкото им плащат и докато бизнеса не се научи да плаща, няма да има и кой да им работи качествено.
    Има си една поговорка:
    "Работя БЪРЗО, КАЧЕСТВЕНО И ЕВТИНО! - МОЖЕШ ДА ИЗБЕРЕШ САМО 2 ОТ 3-ТЕ!"
  • 3 Ники

    3 0 Отговор
    Минимална заплата 1000 лева , иначе оправия няма.
  • 4 Коце

    2 0 Отговор
    "Няма как ние да постигнем нивото на швейцарски хотелиер от трето поколение със служители, които нямат нужното образование"-Е няма как със африканските заплати които дават и раздутото работно време.За обслужване и отношение към клиента да не говорим.Да фалирват,дреме ми на.....аз а и всичките ми познати отдавна ходим в Гърция на почивка

    Коментиран от #5

  • 5 факт

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Коце":

    Прав си, вината не е само на персонала, а на работодателите в Мафиотистан - тук! Алчните, но стиснати работодатели искат швейцарско качество? Но нека погледнат какво плащат швейцарските заплати на служителите си, работодателите там! Аз съм съгласен да работя с швейцарско качество, дори нощем ще уча за да се квалихицирам, но да ми плащат по няколко хиляди евро заплата или поне по 10 евро на час! Тогава стимулът ще ме накара да върша много повече, от някакви си 400-500 лева отпуснати с презрение и омраза и с ехидна усмивка на някое награбило мутресче парици от приватиизация под масата или адвокатско подставено лакейче. Така, че вината е на БАЙ Ганьовците навред! вървете по дяволите алчни прасенца и не се сърдете на персонала - какъвто работодателя, такъв и работника! Къквито законодателите такива и държавните служители и държавата ви! Буквално стана отврат! Е, нали има безработица и си мечтаете да плащате по 100 лева на месец за по 12-14 часа работа на денонощие? Е, няма как да стане, то ти писва от терористи на държавни постове, алчни некоректни работодатели, абе да върви на майната му тоя кетеф, когото обиждат с думата България, пердън обиждат името България с това, което е тук! Свестните наричат луди, крадат ги и ги прецакват, а утайката се кипри на постове и определя правилата. Честито ви лъжедемократично, но тоталитарно мутренско кенефче, в каквото превърнахте България! нямат стимул хората дори да работят заради държавни врагове политици и стиснати работодатели. Каква квалификация очаквате от един намусен едва вързващ двата края служител бе лицемери? А вие вървете работете за това, което плащате на служителите си и тогава плямпайте простотиите си! Ако искаш да разбереш другият, постави се на негово място! Иначе няма как да го разбереш. И пет езика да говоря, когато заплатата ми стига само за телефон ток, вода, данъци и по евтина ТМО храна, каква усмивка и усърдие искате бе лапачи? Бачкайте си сами! Предпочитам да си продам панелката и да ида да живея на палатка в гората вместо да ви робувам за мижавата заплата! Нали сме в Европейски съюз? Защо тогава възнаграждението на час не е по европейски - минимум по 5-6 евро на час? Или цените вдигате, а не искате да плащате? Ами бачкайте си сами и фалирайте - за алчни вълци като вас какво да жалим! Вие милост нямате а милост искате?
  • 6 Волен Сидеров

    1 0 Отговор
    Държавата скоро може да затвори вие сте тръгнали да се притеснявате за хотелите-Млади хора не останаха тука ,дъртите вече са болни -А Най Важното -Никой не иска да работи вече за МАЛКО ПАРИ-господа бизнесмени ли сте кви сте-вдигайте якооо заплатите ,че избяга народа.пък ако не искате ами затваряйте или си внесете работници от сирия -но на тях ако не платите и бой ще ядете ,те не си поплюват......то им е ген.Как в румъния наши бизнесмени дават високи заплати на румънци,а тука за своят народ немогат...абе много търпелив народ сме ние или глупав.....
  • 7 реалист

    2 0 Отговор
    ДАНО ФАЛИРАТ ВСИЧКИТЕ И КОЙ ОТ КЪДЕ Е.
    ИСКАЛИ СЛУЖИТЕЛИ, А ПЛАЩАТ ЛИ ТОВА, КОЕТО СЛУЖИТЕЛИТЕ ИМ ЗАСЛУЖАВАТ?
    ЗАЩОТО НЕ СЪМ ЧУЛ НЯКОЙ ДА БЯГА ОТ ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ. ЩОМ НЕ МОГАТ ДА СИ НАМЕРЯТ ПЕРСОНАЛ ТО ПРИЧИНАТА Е ЯСНА - ФИНАНСОВА.
    ИМА МНОГО СЛУЧАЙ КОГАТО ОБЕЩАВАТ ЕДНО, А ПЛАЩАТ ДРУГО.
    И КАК ДА ОЧАКВАТ, ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ ИМ СЕ НАВИЕ ДА ИМ РАБОТИ?
    ДА ФАЛИРАТ И СТИГА СА РЕВАЛИ.
  • 8 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    АМИ ЩЕ ВНАСЯТ ОТ ВЪНКА КАДРИ
    И КВО ДА ГИ МИСЛИМ ХОТЕЛИЕРИТЕ
    ТЕ ПАК ЩЕ ИЗМИСЛЯТ КАК ДА ИЗКАРАТ ИЛИ ОТКРАДНАТ 5 ЛВ
    АМА НИЕ КАКВО ЩЕ ПРАВИМ
  • 9

    0 0 Отговор
    То и бежанците няма да идат за 250-300 евро.
  • 10 ussr

    0 0 Отговор
    Да фалират-дават мизерни заплати!!!Кой луд ще работи за 500-600 лв?!?!?!?
  • 11 Икономист

    1 0 Отговор
    Едрите хотелиери - робовладелци да го духат. Някой замислял ли се е защо в Гърция в този бизнес всичко е перфектно - защото това е предимно семеен или дребен бизнес а у нас всичко постепенно се заграбва в ръцете на шепа хора. Същото е и в селското стопанство - стотици хиляди декари в ръцете на един собственик и робите да му работят. Е няма как да стане!
  • 12 и аз да попитам

    1 0 Отговор
    рибата откъм главата ли се вмирисва?Чувал съм нещо и за лова на маймуни с трици....
  • 13 ФАН

    0 0 Отговор
    В момента ситуацията е те ни лъжат че ни плащат, ние ги лъжем че им бачкаме...
  • 14 Moran

    0 0 Отговор
    "Няма как ние да постигнем нивото на швейцарски хотелиер от трето поколение със служители, които нямат нужното образование" .Точно с това изречение който го е казал се е изложил много.По-правилно е да се каже ,че няма ка кда постигнем нивото на Швейцарските хотели със служители с ниско заплащане.Неможе да плащаш на някой 400 лева и той да ти работи като персонал от 5 звезден хотел.Някой хора това не го разбират и после се оплакват от служителите а вината е в тях.Хората са квалифицирани и знаят много добре как да работят , но като нямаш мотивация на среща се губи и желанието.В такъв случай хората работят колкото да не си загубят работата.
  • 15 REKI

    0 0 Отговор
    ХАХАХАХАХААААА АЙ СЕГА И КОМЕНТАРИ ЛИ ТРЯБА ДА ПИША, ЕГАТИ НАГЛИТЕ....ХХАХАХАХХА, ОЩЕ МАЛКО И СВЕТИИ ЩЕ СТАНАТ!
  • 16 Дедо ви

    1 0 Отговор
    Тотално селяндуризирана държава, пардон - страна. Какво очаквате от хора с такъв манталитет ?
  • 17 Morgoth

    0 0 Отговор
    Не знам защо им се вързвате на мрънкането на тъпите хотелиерски организации.
    Хотелите в България са low cost и като такива осигуряват подобаваща услуга за съответното заплащане. Като не ви харесва на 2* отивате на 3* и т.н. Скъпите хотели предлагат достатъчно добро обслужване, а звездите им са реални, за разлика от тези в страни като Турция, където всичко под 5* си е риск.
    А недостиг на квалифициран персонал има и в IT сферата, но никой работодател там не си позволява наглостта да каже, че няма квалифицирани кадри - дават по няколко хилядарки и си ги получават.
  • 18 Захарчо

    0 0 Отговор
    K.р капани !