Last news in Fakti

1 Юни, 2016 04:11 1 902 5

Кога ще изчезнат хартиените пари

  • пари-
  • банки-
  • форум-
  • онлайн
Кога ще изчезнат хартиените пари - 1

Хартиените пари все повече отстъпват място на картовите плащания и онлайн банкирането, но засега никой не може да предскаже кога ще изчезнат напълно, така както никой не може да посочи точния ден и час на отмирането на телефонията например,  коментира Левон Хампарцумян в приветствието си към участниците във форума. „Финансовите услуги ще стават все по-достъпни за хората. Клиентите на банките вече очакват да получават обслужване на своите потребности 24 часа в денонощието седем дни в седмицата и банките ще трябва да им предоставят подобни услуги, за да продължат успешно да работят”, каза Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк по време на форума „Шумът на парите“, чийто медиен партньор е информационния сайт Факти.бг и най-големият сайт за недвижими имоти imot.bg.

В градове, където икономиката е силна и заетостта е висока, има раздвижване на кредитния пазар. Това е естествено след години на отложено потребление на имотния пазар. „Банките винаги са готови да подкрепят пазар, който расте“, смята Хампарцумян. Той посочи още, че  днес икономиката на България е пет – шест пъти по-голяма в сравнение с 1990 г. В момента лихвените нива са значително по-ниски в сравнение с нивата преди кризата 2008 г. , а ипотеките са само един от продуктите, към които клиентите проявяват интерес, допълни още Хампарцумян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    В Скандинавските страни големи плащания в кеш се разследват като повод за нечисти придобити пари. Затова глобите за движение по пътищата се базират на годишен деклариран доход, счита се, че това е реален доход. Почти всички плащание са безконтактни, бакшиш пак се пише с картово плащане. Замислете се у нас на колко хора не им отоварят разходите на декларираните доходи, колко хора карат скъпи возила, а са на по 500лв заплата или осигурени на 4 часа. Доста от безработните, получаващи помощи от държавата живеят на по-висок стандарт от работещите, имат оборот от незаконни търговии, или най-вече недекларирани, от хиляди левове и не плащат един лев данък за това. Икономическа полиция и НАП спят, естественно.

    Коментиран от #2

  • 2 azazel

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Не спят ами и на тях им изнася тази ситуация, понеже ако не те, то техни хора правят същото, та затова си мълчат, а ние гърбим.
  • 3 BayH

    1 0 Отговор
    Никога няма да изчезнат - иска им се на някой най-вече англоезични правителства да контролират всичко и всичко с кредитни и дебитни карти, но в нормалния свят това няма да стане. Не напразно в Германия процента на кешовите плащания е с десетки пъти по-голям от този в америка. Така и ще бъде за столетия напред ;)
  • 4 Киро

    0 0 Отговор
    Разбира се, че ще изчезнат!

    Като са се появили хартиените пари, същите киселяци като сега са повтаряли, че няма да се наложат, а то какво стана!

    Бъдещето е на картите / дигиталните плащания.

    Коментиран от #5

  • 5 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    Кире, ти толкова древно изкопаемо ли си, че чак да си бил жив когато са се появили хартиените пари и помниш кой какво е говорел тогава?!