24 Юни, 2016 12:21 11 905 8

Brexit удари цената на петрола

  • петрол-
  • цена-
  • brexit
Brexit удари цената на петрола - 1
Източник: АР/БТА

Цената на петрола рязко падна в петък в резултат на решението на британците да излязат от Европейския съюз. Рано сутринта цената на Brent падна под 49 USD за барел. След обявяването на резултатите Brent падна със 6.5%, почти до 47.5 USD за барел, а WTI поевтиня с 6.4%, до 46.9 USD.

Към обед Brent успя да възвърне част от стойността си, достигайки равнище 48.9 USD за барел, а WTI достигна 48.1 USD за барел.

Динамиката на цената на петрола ще зависи от случващото се на британската политическа сцена през следващите часове. Според анализатори каквото и да се случи възстановяването на загубите ще останат за следващата седмица. В момента инвеститорите са „изплашени” от евентуална финансова криза на пазара на активи, поради което заемат изчаквателна позиция, като изкупуват злато и американски държавни облигации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волен Сидеров

    1 1 Отговор
    А ДА ВИДИМЕ СИГИ КО ША СТАНЕ У НАЗЕ
  • 2 Наско

    2 0 Отговор
    Нищо няма да стане лято е. Трябва да ни кълцат главите.
  • 3 АС АС

    2 0 Отговор
    Адаш много си прав.
  • 4 Тинки Уинки

    0 0 Отговор
    При нас цените ще са нагоре, да може да изкарат повече пари!
  • 5 Роман Ценов

    1 0 Отговор
    Тия алчничи горивата падат навсякъде по света само при нас продължават да се покачват.
  • 6 Bat Sande

    0 0 Отговор
    Какво се вайкате?! Ние се ръководим от цената на руския суров петрол не от Брент-а...или каквото и да се случва цените все са нагоре. Поне вазелина да го даваха безплатно по аптеките!
  • 7 Сериозен

    0 0 Отговор
    Не знам, обаче ако забелязват внимателно политиката от 2 години, усилено и методично Русия, САЩ, НАТО разполагат въоръжение в Европа и се готвят не за Студена война (тя никога не е спирала), готвят се за World War III, която според мен технически е започната, затова Англия се маха от ЕС, за да МОЖЕ да остане съюзник на САЩ срещу Европа. Англия винаги е била лакома за земя.

    До 2020 Април месец ще си живеем живота (така го дават като слухове като дата), та после който накъдето и както.
  • 8 Сериозен

    0 0 Отговор
    Най засегната от войната ще бъде Турция, според мен практически, тя няма да я има като понятие и като държава. Твърде много интереси отвсякъде към нея, колкото и да лавира да се сприятели с ЕС (знае какво предстои), няма да я огрее.