Last news in Fakti

26 Юни, 2016 11:36 2 603 5

Сорос: Разпадането на ЕС става неизбежно

  • джордж сорос-
  • разпадането-
  • ес

Според него ще има тежки последици за реалната икономика

С решението за излизане на Великобритания от ЕС, разпадането на Съюза изглежда неизбежно. Това заявява финансистът Джордж Сорос в свой анализ за  Project Syndicate .

Той предрича тежки последствия за британската икономика в краткосрочен и средносрочен план. Според Сорос паниката на финансовите пазари ще продължи, докато трае процесът за договаряне на политическата и икономическата раздяла на Великобритания с ЕС.

„Последствията за реалната икономика ще са измерими само с тези от финансовата криза през 2007 и 2008 г.“, пише Сорос.

Той се изразява съмнение и за запазването на единството на Обединеното кралство. Сорос визира нарастващите настроения за нов референдум за независимост в Шотландия, както и желанието за обединение на Ирландия. Според финансиста решението за Brexit може да доведе до възход на националистическите движения в Европа.

Той добавя, че Великобритания е имала едни от най-добрите възможни условия за членство в ЕС.

Целият анализ четете във Факти.бг


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 prof

    2 0 Отговор
    Ууф,бая пара потроших,докат ги разделя,ама сегиз по-лесно ща ги глътна.
  • 2 Волен Сидеров

    2 1 Отговор
    Тоз не умря ли още.Ще му опаковат парите и имането да си го занесе отвъд.Вместо да си гледа живота още иска да мачка хората .
  • 3 ТО стоян деса

    2 1 Отговор
    Айдееееее ...сега Стоянчо-Деса ще получи инфаркт...Щом нейният благодетел говори такива неща-значи нещата са тотално в лай..та.
  • 4 хам

    1 0 Отговор
    добре, че не се случват нещата както предвещава, то и брекзит.а ще си остане само като един референдум без съществена промяна
  • 5 гост Х

    1 0 Отговор
    По-добре за всички, СОРОС ДА СЕ РАЗПАДНЕ!