Last news in Fakti

26 Юни, 2016 14:23 1 739 0

Тайван укрепва търговското сътрудничество с Бразилия

  • fecomercio-
  • taitra-
  • латинска америка-
  • търговия-
  • тайван-
  • сътрудничество-
  • пакт-
  • меморандум-
  • икономически обмен-
  • бразилия-
  • партньорство

TAITRA и Fecomercio сключиха меморандум за разширяване на икономическия обмен

Съветът за външна търговия и развитие към Министерство на икономиката в Република Китай (TAITRA) и Федерацията на търговията със стоки, услуги и туризъм в Бразилия (Fecomercio) сключиха меморандум за разширяване на двустранния икономически обмен между страните.

Пактът предоставя на фирмите от острова повече възможности за изграждане на стабилни корпоративни партньорства, промишлено сътрудничество и търговски отношения с  южноамериканската държава. Той също така подчертава нарастващата сила на двустранните връзки между Тайван и най-голямата икономика в Латинска Америка, където мащабни местни предприятия като Acer Inc., AsusTek Computer Inc., Compal Electronics Inc. и Hon Hai Precision Industry Co. разполагат с търговски обекти и производствени бази.

Президентът и главен изпълнителен директор на TAITRA Питър Хуанг заяви, че сътрудничеството с Fecomercio е от огромно значение за Република Китай. Бразилия е най-силният търговски партньор на страната сред всички държави в Латинска Америка, като двустранната търговия достига 3.05 милиарда щатски долара през 2015 г. „Но този пазар от 205 милиона потребители все още не е напълно усвоен от тайванския бизнес“, допълни той. Част от причините за това се състоят в продължителните полети между двете страни – проблем, частично решен в началото на 2014 г., когато националният авиопревозвач на Обединените арабски емирства „Емирейтс“ стартира услуга за полети от Тайван до Бразилия през Дубай.

TAITRA е подписал общо 14 меморандума и търговски пакта с бразилски търговски организации от 1988 г. насам, като три от тях са сключени през първата половина на тази година. Сред тях са с Abimei (асоциация-вносител на машини и оборудване) и с APEX-Brasil (Асоциация за търговия и насърчаване на инвестициите).

Тази година TAITRA ще участва и в търговско изложение, което ще се състои по време на Летните олимпийски игри в Рио де Женейро.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА