Last news in Fakti

26 Юни, 2016 16:20 2 790 4

Варуфакис е струвал на Гърция 100 милиарда евро

  • янис варуфакис-
  • струва-
  • гърция

Това заяви директорът на Европейския механизъм за стабилност ESM Клаус Реглин

Първото шестмесечие от управлението на СИРИЗА бе белязано от геройските прояви на колоритния финансов министър Янис Варуфакис, който е струвал на страната над 100 милиарда евро. Това заяви директорът на Европейския механизъм за стабилност ESM Клаус Реглинг в интервю за гръцката телевизия Скай, цитиран от в. Български новини.

Директорът на ESM призна, че между януари и юли 2015 г. „сътрудничеството между гръцкото правителство и особено между тогавашния финансов министър и европейските институции и МВФ” не е било на добро ниво. При пристигането си в Атина тази седмица Клаус Реглинг обяви, че първата вноска от финансовия транш в размер на 7,5 милиарда евро е постъпила в гръцката хазна. Реглинг каза още, че до края на годината ще бъдат на разположение други 6 милиарда евро, но само при успешен край на втория мониторинг. 

Клаус Реглинг потвърди, че в пакета мерки, които кабинетът на Алексис Ципрас трябва да прокара през септември, е включена и реформата на трудовото законодателство. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧЕСТНО

    0 1 Отговор
    ПАК ЛЪЖАТ ТИЯ ПАРИ БЯХА ОКРАДЕНИ ПРЕДИ ТОВА ПО СХЕМАТА КТБ И БАТКО БРАТКО У НАС.ВАРУФАКИС НЕ ИСКАШЕ ЧИСЛОТО 100 ДА СТАНЕ 200 И Т.Н......
  • 2 Миша

    1 0 Отговор
    Руснаците го подхлъзнаха с кухи обещания, които знаеха че няма да изпълнят, а той като виден социалист налапа въдицата.

    Коментиран от #3

  • 3 МАША СИ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Миша":

    ПЪК ТУКА ПЛЮЕХА ОРЕШАРСКИ ЧЕ ИСКА 1 МЛРД.ПЪК ПОСЛЕ ТИЯ СЪЩИТЕ ИЗТЕГЛИХА 30 МЛРД. ЯВНО НЕ СЕ РАБОТИ С ВЪДИЧКИ А НАПРАВО С РИБАРСКИ МРЕЖИ........
  • 4 Марио Ангелов

    0 0 Отговор
    Кой ли ви вярва?