Last news in Fakti

26 Юни, 2016 17:43 2 210 3

Френският премиер посече ТПТИ

  • франция-
  • тпти-
  • манюел валс

Според него споразумението не отговаря на интересите на ЕС

Френският премиер посече ТПТИ - 1
Снимка: БТА/АP

Френският премиер Манюел Валс заяви, че планираната сделка за Трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции  (ТПТИ) е срещу интересите на ЕС, съобщи The Local.

„Не би трябвало да се сключва каквото и да е споразумение, ако то не отговаря на интересите на ЕС. Европа трябва да бъде твърда. Франция ще бъде бдителна за това. Не може да има трансатлантическо споразумение. Такова не е на нашия път“, заяви Валс.

ТПТИ има за цел да свали регулаторни и нетарифните бариери и да се създаде най-голямата зона за свободна търговия и инвестиции в света. САЩ и ЕС договарят сделката през последните три години. Следващият кръг от преговорите се очаква през юли.

Много критици на споразумението се опасяват, че то може да удари по интересите на производителите на земеделска продукция.

„ТПТИ ще наложи гледна точка, която не просто ще превърне в развъдник на популизъм, а и ще е лоша за нашата икономика“, допълни Валс.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Една

    1 0 Отговор
    Благодаря, "шефе"! Вашето мнение може би ще помогне на нашия премиер да заеме по-смислена и национално отговорна позиция. Най-добре ще бъде ако и "каката" се присъедини към Вас, за да сме по-спокойни, че няма първи да подпишем ТПТИ преди още да сме го прочели.
  • 2 МЪЖ НА МЯСТО

    2 1 Отговор
    СЕГА ОЧАКВАЙТЕ СЛУЧКА НА ТОЗИ СМЕЛЧАГА
  • 3 про

    0 0 Отговор
    Не само ще удари интересите на земед. в ЕС. но ще напълни Европа с ГМО