29 Юни, 2016 03:00 1 339 0

Спад в потреблението на въглища

  • въглища-
  • потреблението-
  • спад

Русия се пренасочва към азиатския пазар

За пръв път през 21-ви век се наблюдава спад на потреблението на въглища в световен мащаб. Това беше заявено от руския министър на икономиката Александър Новак, цитиран от „Россбалт“.

Според Новак ръстът в търсенето на въглища в глобален план до 2020 г. ще е най-много 0.8%.

Все пак според министъра износът на руски въглища не се е понижил през тази година, като бележи скок спрямо 2016 г. Той отбеляза, че намаляването на износа за Китай, Великобритания и Полша може да бъде компенсирано с доставки за азиатския пазар.

„За първи път през миналата година износа в посока изток е надхвърли този за Европа. Повишени са добива и качеството на въглищата“, заяви Новак.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА