Last news in Fakti

28 Юни, 2016 13:46 1 394 5

Газът поевтинява с 9,97% от юли

  • газ-
  • синьо гориво-
  • квер

За първи път Комисията за енергийно и водно регулиране въвежда цени за пренос на виртуално синьо гориво от Гърция

Газът поевтинява с 9,97% от юли - 1

Природният газ поевтинява с 9,97% от 1 юли. Това реши на закрито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране. Заради по-ниската цена на синьото гориво от началото на следващия месец ще поевтинеят парното и топлата вода. Очаква се средното намаление при техните цени да бъде 4,5%.

На заседанието си днес Комисията за първи път определи и цени за виртуален пренос на природен газ от Гърция. Очаква се търговията да започне от началото на юли. Цените за този вид пренос ще са с 50% по-ниски от обичайните почти 20 лева за 1000 куб. метра, които взима в момента "Булгартрансгаз".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ферди

    0 2 Отговор
    Жалко че паднаха цените. Трябваше по бързо да бъде построен Южен поток и да купуваме 25 години на фиксираните от Русия високи братски цени. Те са ни освободили все пак.

    Коментиран от #2

  • 2 СЕСЕСЕРКО

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ферди":

    Точно така, другите да купуват от гадните кравари на половин цена.
  • 3 млин

    0 0 Отговор
    Евтината краварска газ за нищо не става, а Русия наваксва технологичното си изоставане в добивът на шистов газ. Най-големите руски енергийни компании – Роснефт , Газпром нефт и Лукойл вече стартираха проекти за проучване и добив в западен сибир.

    Коментиран от #4

  • 4 СЕСЕСЕРКО

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "млин":

    Не става ми, това краварската газ, газ ли е?А как може Русия да наваксва технологично изоставане?Русия винаги е най-напред с технологиите, но се прави, че е гола вода за заблуда на противника.
  • 5 сексбок37

    0 0 Отговор
    " 281.08 лв. за 1000 куб. м."

    Искам дежурния по форума русофил да ми обясни как слугуването на Русия струваше по 450 лева а неподчинението на Русия струва 281 лв.?