Last news in Fakti

28 Юни, 2016 15:12 1 169 1

Около 8 % ръст на туристите в София през 2015

  • софия-
  • туристи-
  • йорданка фандъкова-
  • николина ангелкова

Ръстът на нощувките с цел туризъм в София е 8 на сто за първите пет месеца на годината в сравнение със същия период на 2015-а. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която участва, заедно с министъра на туризма Николина Ангелкова, във форума „Столицата - устойчива туристическа дестинация“.

„София бележи траен и устойчив непрекъснат ръст. За миналата година ръстът е бил 8% или 926 хиляди туристи са посетили столицата, което е изключително много. Нашите усилия са да фокусираме и възможностите за фестивален и конгресен туризъм, посочи Николина Ангелкова.

Неслучайно предлагаме тук да се организират големи международни събития, които са в графика на министерството. Ноември месец ни предстои световният конгрес на древните цивилизации и модерния туризъм. Очакваме представители на много страни. Поканили сме 162 страни, отбеляза министърът на туризма.

Йорданка Фандъкова пък подчерта, че Общината непрекъснато инвестират в инфраструктурата и културно-историческото наследство. Тя припомни, че през 2015 г. чрез метро са свързани аерогарата и центъра на града, което е улеснение за туристите, желаещи да посетят София. Кметът и министърът на туризма заявиха, че важна роля в популяризирането на града като атрактивна туристическа дестинация имат медиите.

„На мен ми се иска да работим затова хората да знаят какво представлява София и целенасочено да идват да разглеждат града“, заяви Йорданка Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 алти балти

    0 0 Отговор
    Дошли са да видят явно метрото и подобрението в инфраструктурата. А да и новото строителство в античният комплекс "Сердика".