Last news in Fakti

28 Юни, 2016 19:25 1 902 3

Очакваме изключителен туристически сезон

  • туризъм-
  • сезон-
  • василев
Очакваме изключителен туристически сезон - 1
Снимка: М. Богданова ©

„Историческите събития, които се случиха фокусираха вниманието върху България и очакваме изключителен туристически сезон. Много туристи загърбват други дестинации и се насочват към България, включително и германски, тъй като Турция им се струва опасна, поради атентатите. Конфликтът Русия-Турция вероятно ще доведе до повече руски туристи”. Това прогнозира в интервю за Факти.бг доктор Митко Василев, главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК).

Що се отнася до българо-германските икономически отношения, то очакванията са през тази година да се подобри търговския резултат. „Имаме резерви и мисля, че е напълно постижимо”, коментира доктор Василев. Показателят относно германските инвестиции в България също има предпоставки да бъде подобрен. За последната година той е нараснал със 176 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    1 0 Отговор
    В Турция е опасно ,често има атентати. Кюрди предупредиха Запада да си стоят в къщи...

    Коментиран от #3

  • 2 666

    0 0 Отговор
    28 ЮНИ 2016. Кво викаш за сезона? Значи от спад миналата година с 50%, очаквахме ръст тази година с 50%. Сиреч минаваме на нивата от 2014-та година. Ама оня ден кво викаше министърката? Чакай да си припом:

    Ангелкова очаква 10% ръст на туристите това лято

    http://fakti.bg/bulgaria/191719-angelkova-ochakva-10-rast-na-turistite-tova-lato

    "Конфликтът Русия-Турция вероятно ще доведе до повече руски туристи"
    Щеше, ама да вадиш армия и флот срещу тях, а после да искаш да си оставят парите при нас... Межу другото покрай Русия идват и Беларус, Узбекистан, Казахстан, Сърбия и още няколко държавици.

    Дано някой да не се подведе по тази статия. Сезонът ще е точно месец. За 1 месец да пускаш договори на хора, да плащаш по 100 лв за касов апарат, наем на помещение за сезона, счетоводители, разходи за фирмата.... и единствените клиенти да са ти нападжии....?

    Ай стига с тая дезинформация де.......
  • 3 Дарко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "шшш":

    Аз ако не ходя с бронирана жилетка и гранати на плажа какво море съм направил?Няма тръпка!