Last news in Fakti

28 Юни, 2016 22:29 2 184 8

Русия е готова отново да работи по Южен поток

  • русия-
  • южен поток-
  • проект-
  • газопровод-
  • българия-
  • ес

България и ЕС трябва да потвърдят интереса си към проекта

Русия е готова отново да работи по Южен поток - 1

Русия е готова да осигури изграждането и доставката на газ по "Южен поток", ако България и ЕС потвърдят интереса си към проекта. Това заяви руският министър на енергетиката Александър Новак в интервю за телевизионния канал "Россия-24", съобщи Интерфакс.

"Газпром" заедно с европейските си партньори планираше да построи газопровода "Южен поток" по дъното на Черно море през България към Европа. Но заради позицията на Европейската комисия, Русия се отказа от проекта и се насочи към проекта "Турски поток".

Изграждането на "Турски поток" бе свързано с предоставянето на отстъпки за доставките на руски газ за Турция. Преговорите се провалиха след смяната на правителството в Турция. В последствие отношенията между двете страни рязко се влошиха заради свалените руски военни самолети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дарко

    2 1 Отговор
    Глупави сме за него нека ни цакат със скъп гас!
  • 2 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    докато путин е на власт няма да има северни и южни потоци ,а и руснаците нямат пари и блъфират поставяики неизпълними изисквания!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Зазимозизум

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Руснаците нямат пари, а?! Русия блъфира?? Ти сигурно си от сценаристите на Слави!

    Коментиран от #7

  • 4 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Тъпчик, нали се сещаш че газа е нещо, което ще се ползва винаго докато го има! Дори и да нямат пари, винаги ще се намерят желаещи да инвестират, щото винаги сметките излизат. Само ние се дърпаме, щото ни управляват п.тьовци.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Ушанко

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Ние се дърпаме защото братска Русия искаше да изградим трасето на наша територия като изтеглим заем от нея без ясен лихвен процент.Първо щеше да струва милиард, после два, после три та станаха 4,5.После се разбра, че сме щели да получаваме дивидент ама като капацитета на трасето достигне 100%.Е да ама има руски газопроводи пуснати преди 20години и още не са достигнали 100%.Другото, което е, Русия не притежава технологията да осъществи този проект.Това както и да е.Отказахме се и руската КТБ взе, че фалира :-) И колко пари липсват от нея?Случайно 4,5 милиарда.
  • 6 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    2 0 Отговор
    Я ? Май приклекнаха руснаците!

    Това било, онова било но като видяха че не им минават номерата свлякоха гащи и са в радостно очакване ако България и ЕС са в настроение!!!
  • 7 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Зазимозизум":

    съвет от мен чети кво пиша и си записваи,щото винаги съм прав.тва ще ти помогне много в живота като цяло.русия наистина блъфира,тя няма нито повече газ нито по-голям пазар от този дето има в момента,а и цените са ниски в момента което води и до ниска възвращаемост на инвестицията .да и нямат излишни пари в момента да инвестират въпреки липсата на възвращаемост само заради стратегическото заобикаляне на украина.та тва е положението и не съм сценарист на слави ,доста по-запознат съм от тях.
  • 8 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    ние не се дърпаме,напротив натискаме се въпреки липсата на реална изгода за българия в този случаи,но иначе си прав газа ще се ползва, има изгода от него,но има едно, но и то е че в случая никои не дава изгодата на българия :)!