29 Юни, 2016 17:25 1 609 1

Дончев обсъди енергийни въпроси с Марош Шефчович

  • дончев-
  • обсъди-
  • енергийни-
  • въпроси-
  • марош шефчович
Дончев обсъди енергийни въпроси с Марош Шефчович - 1

Заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев се срещна с вицепрезидента на Европейската комисия и комисар по въпросите на Енергийния съюз Марош Шефчович в Брюксел. По време на срещата с представители на различни служби на Комисията вицепремиерът постави темите за АЕЦ Белене в контекста на решението на Арбитражния съд, както и въпросите, свързани с концепцията на България за изграждането на газоразпределителен център на територията на страната и преговорите с Европейската комисия по повод процедурата за либерализиране на газовия пазар.

Шефчович изрази готовността на Европейската комисия за сътрудничество и обсъждане на следващи стъпки и процедури, свързани с тези проекти, като засвидетелства подкрепата на Комисията за преодоляване на предизвикателствата пред България в енергийната сфера.

Дончев подчерта, че макар и различни, от политическа гледна точка България разглежда тези въпроси като част от един общ политически пакет, поради което страната разчита на пълно сътрудничество и подкрепа от Европейската комисия за бъдещето на всеки един от тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ник

    0 1 Отговор
    Шевчович работи по проекта на собствената си държава EASTRING.
    Изглежда абсолютно нелепо да настояваш за Южен Поток, именно пред човек който е противник на Българският вариант.
    Кого се опитват да заблуждават тези наши амеби, просто недоумявам!
    Идва времето, в което ГЕРБ ще падне с огромна тежест от високо и тогава ще стане ясно кой ще се пенсионира зад решетките