Last news in Fakti

30 Юни, 2016 19:33 1 863 1

С 30% ръст в производството на водка

  • водка-
  • производство-
  • акциз

С 30% повече твърд алкохол са произвели руснаците през април и май спрямо март, сочат данните на Росстат – Федералната служба на държавата статистика на Русия. Основната причина за повишаването на производството е пресичането на нелегалната схема за производство на алкохол в Северен Кавказ.

През февруари органите на реда проведоха операция в 11 предприятия за производство на дестилирани напитки в заводите в Кабардино-Балкарии, в офисите на компанията „Статус-груп”, дистрибутор на алкохол и на търговци на едро.

Прочистването на пазара от нелегални производители доведе и до ръст в събираемостта на акцизите. Към 22 юни тя се е увеличила със 17.4%, до 123 млрд. руски рубли спрямо същия период на 2015 г. За последните две години акцизът не е бил променян, след като в периода 2011-2014 г. беше повишен два пъти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 antimediator

    1 0 Отговор
    Нас какво ни интересува какво правят зомбитата в Сибир?!!!!