Last news in Fakti

30 Юни, 2016 18:58 11 110 16

ЕК спира България и за Еврозоната

  • ес-
  • ек-
  • еврозона

До момента 19 страни от все още 28-членния ЕС са приели единната европейска валута

ЕК спира България и за Еврозоната - 1

За поне една петилетка България трябва да забрави, че има шансове за влизане в Еврозоната.

Това става ясно от думите на заместник-председателя на Европейската комисия и еврокомисар от Латвия по въпросите на еврото и социалния диалог Валдис Домбровскис.

Преди дни стана ясно, че той ще заеме мястото на подалия оставка британски комисар Джонатан Хил, който се занимаваше с въпросите на финансовата стабилност, услугите и капиталовите пазари.

Европейската комисия не смята, че Еврозоната трябва да се разширява с нов страни – членки през следващите три години, заяви Валдис Домбровскис. Той посочи, че това е минималният срок, за който ще бъде замразено зоната на единната европейска валута, съобщава в. „Фигаро“.

Изданието посочва, че еврокомисарят е бил помолен да коментира влиянието на Брекзита върху Еврозоната.

„Няма да има разширяване на Еврозоната най-малко през следващите три години“, отговаря Валдис Домбровскис.

До момента 19 страни от все още 28-членния ЕС са приели единната европейска валута.

През 2015 г. българският финансов министър Владислав Горанов заяви, че до 2018 г. трябва да сме влезли в чакалнята – механизма ERM 2.

След британския референдум тази цел става все по-илюзорна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пич

    5 1 Отговор
    Извинете, но ние не вярваме, че ще влезем в Еврозоната въобще. Комисари, които ни тлачат от години по разни перипетии, не могат да ни убедят, че ще има равноправие между страните членки на ЕС. Стана както и в бившият соц. и в други алианси - по-силните страни доминират и диктуват правилата на играта. Да вземем например нас - ние сме слаба икономика, емигриращ и загиващ народ поради политиката на политиците ни от поне 70 години насам - тоест от мафията комунделници комисари тук а и отвън. И няма изгледи скоро ако и въобще да се промени към добро. Например, тези наши политици нито веднъж не поставиха така въпросите и в НРБ - който роден мераклия пожелае да вземе на концесия летището и да го организира още по-печелившо като управител, без да се приватизира, ще получ дългосрочен нисколихвенн заем с държавна облигация- эгарантиран заем. Полица... Нема такива управници нали? Но който и да е американо, германец, англичанин, арабин, турчин, евреин се намине тук и веднага му дават привилегии да прави предприема строи ползува ниски данъци опрощават се данъци и други? Така те нашите "градят" България от близо 8 века. И така я градят, че стана почти предпоследна икономикав света...не бром островните пигмейски племена... като БВП! Е какво ще спечелим от Шенген? Ами свободно движение на стоки и хора? Е, то джихадистите се възползуват от това. Стоките и със свободно и без свободно пак си текат при бизнесс интереси. тогава защо да плачем? И при соца и сега сме прецаквани от мафията тук на власт, та защо да ревем?
  • 2 Goro Lafchi

    2 1 Отговор
    Но иначе сме европейци.
  • 3 Иванов

    4 0 Отговор
    Това е най-малкото, което може да направи ЕК на фона на корупцията в България, мутренските изпълнения и рухването на пирамиди като КТБ начело с Цветан Василев!
  • 4 пешо танкиста

    0 0 Отговор
    Абе да пращат танковете, ква еврозона.
  • 5 Лудия

    0 0 Отговор
    Братле,напълно си прав ,тия тъпаци мислят.че могат да ловят маймуни с трици ида ни разкарват нагоре-надолу .А до петилетка и ЕС ,няма да го има ,всичко ще се разпадне и по-добре е да обръщаме обратно към руснаците и бъдещия Евразийски съюз..... :)

    Коментиран от #7, #9

  • 6 пешо танкиста

    0 0 Отговор
    Докато България е мафиотска държава ще види еврозоната през крив макарон и така трябва да бъде.
    Хората просто не искат да си поделят съдебната система и законодателството с бандити, които източват банки и парите на собственият си народ!?
    Това ще е пълна лудост, а ЕК не са луди, определено.
  • 7 пешо танкиста

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Лудия":

    Че ние в момента сме в Евразийския съюз, ДЕФАКТО, а ДЕЮРЕ сме в ЕС!!!!
    Кой мислиш ти държи ИКОНОМИКАТА?
    Кой разпределя порциите в държавата?
    Кой обра дъжавата?
    КОЙ?
    не се усещаш как ти го набиват, ама сигурно мама и тате те хранят още.... ;)

    Коментиран от #8

  • 8 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "пешо танкиста":

    Трактористе, не фалшифицирай историята. Нацията, икономиката, индустрията и всичко останало се затриват от 26 години насам. Преди това всичко нарастваше и се развиваше макар и с бавни темпове. Да не споменавам че през 1990 година нацията бе почти десет милиона. А сега по малко от седем и то баят м...сти.

    Срам ви е май от истината. Но тя е такава и с нпо лозунги няма да я променим.

    Коментиран от #14

  • 9 cornholio

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Лудия":

    Здравей ... я погледни тук в Евразийския съюз какво става:
    https://www.youtube.com/watch?v=WSq7oxM_fyo
  • 10 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    ЕТО ПОРЕДНИЯТ ПРИМЕР-на тъпи управници бюрократи от брюксел.
    Сега е момента да се приеме еврото-и -най важното беше да се направи всичко 1:1 и стоките и заплатите и пенсиите и данъците -всичко -1 лев да се смени за 1 евро-това е шанса На България и НАРОДА И ДА ДРЪПНЕМ НАПРЕД-трябва нашите 240 гълфона за това да натискат европейските глупаци от брюксел.Пак ни удрят савака.Предлагам -да обявим война на германия да ги нападнем и да на превземат да станем част от територията им -че да на оправят и отпред и отзад.
  • 11 шофьорът

    3 0 Отговор
    Смятам,че ще бъде голяма грешка ако предадем Българския ЛЕВ!Аз съм редови гражданин но ми омръзна да слушам глупости като претенции за "щастливи кокошки, прасета" и други.А ние хората затъваме и все по-нещастни.Приятен ден на всички!
  • 12 cornholio

    1 1 Отговор
    Каква истина бе хойчо... България фалира два пъти по време на социализЪма. Ако не беше СССР да налива милиарди в тая дупка щеше съвсем да се затрие. В един момент рублите секнаха защото СССР издъхна в жалките си опити да се надцаква със демократичния свят и твоя идол Тато сам заяви на един конгрес, че социализЪма другари е едно недоносче. Не ми ли вярваш ето гледай:
    https://www.youtube.com/watch?v=Oqi1FpCs06o
  • 13 Jack Bauer

    2 0 Отговор
    Още от преди 10000 години е било така и така ще бъде: всички сме равни но има и по-равни. Та и ние в България никога няма да минем от страната на "по-равните" в ЕС.
  • 14 Ушанко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    Колко се е развило се видя 89г когато СИВ се разпадна и се оказа, че нашите стоки са неконкурентни на стоките произведени на запад.Нараствала ти е тиквата проста.Всичко се развивало и нараствало пък Лада и Москвич 30 години се правеха едни и същи.Защо така?

    Коментиран от #15

  • 15 стк 412

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ушанко":

    Икономика и износ не се правят само с лади и москвичи...Всичко качествено произведено особенно храните вървеше за износ...в България оставаше за нас Боклука...60% от предприятията работеха за износ..Не забравяй че конкуренция се прави и с ниска цена...И накрая тези западняци като правят толкова добри коли..защо не си направят и космически кораби и космически станции ами ползват Руските....Нещо не им е по силите...

    Коментиран от #16

  • 16 cornholio

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "стк 412":

    Хахаха какви руски станции бе :D? Я сега да прочетеш за ESA, BlueOrigin и SpaceX, а между другото и за Orion на NASA. Като говорите глупости направете си труда да попрочетете преди това за да не ви се смеят...