Last news in Fakti

30 Юни, 2016 20:47 3 124 12

Руски чартъри политат за Турция

  • турция-
  • туризъм-
  • море-
  • русия

Путин е разпоредил на правителството да започне разговори за нормализиране на търговските отношения с Анкара

Руски чартъри политат за Турция - 1
Снимка: АП/БТА

Руски чартъри тръгват за Турция. Това стана възможно след като президентът Владимир Путин подписа декрет, с който се вдига ембаргото за руския туризъм за Турция.

Ограниченията бяха въведени преди повече от половин година след като турски изтребители свалиха руски бомбардировач в небето над Турция. Това доведе до обтягане на двустранните дипломатически отношения и търговско ембарго.

Междувременно стана ясно, че Путин е разпоредил на правителството да започне разговори за нормализиране на търговските отношения с Анкара.

Турция е основна туристическа дестинация за руснаците.

През май Турция регистрира драматичен спад, основно при пристигащите от Русия. Доскоро тя бе вторият най-голям източник на чуждестранни туристи за Турция.

Броят на руските туристи в Турция е намалял с около 92 % през май, като е достигнал 41 004, в сравнение със същия месец на миналата година. Броят на пристигащите от Германия туристи е намалял с 31,5 %, а от Великобритания с 29,4 % .


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jambazina

    0 3 Отговор
    Аре си ги зимат тия умрели от глад руснаци, че от тех човек в Испания и Италия не може да се дореди ни за читав хотел ни за рентакар
  • 2 хотелиер

    0 0 Отговор
    Ооооо ние на Кранево се молим само за руски туристи!!! Честно нашите са ...... Няма по сладки от руските туристи!!!

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 666

    1 0 Отговор
    Ашколсун машала комши.

    Всички пияни руснаци вън от страната ни! Искаме си друсаните англичани.

    На България не и трябват тези милиарди от сезона. Можем да оцелеем и без тях. Как ще оцелеем? Още няколко милиарда заем. Бълха ни ухапала.


  • 5 а така

    0 0 Отговор
    Айде, мечтите на нашите хотелиери за най силния сезон на света остана само блян.
    Сега покрай Митко очото и други бандити, покрай селянията, чалгата и мизерията и не на последно място високите цени без покритие, ще видят и български туристи, ама на куково лято.
    Да фалирват всички мутренски хотели по морето, час по скоро, а шезлонгите за 30 лв Министреството на туризма само ще ги сънува.
  • 6 а така

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "хотелиер":

    Продължавай да се молиш, ама в църквата, щото с това отношение, към "нашите" туристи ще ядете един голям нашенски. ;)
    Иначе новината е страхотна, само глад за вас.
    Фалирвайте по бързо, чакаме ви.

    Коментиран от #7

  • 7 666

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "а така":

    Хотелиерите за които говориш, няма да фалират. Ще фалират малките семейни хотелчета, ще фалират хилядите магазинчета за дрешки, сувенири, играчки, малките заведения и...всички малки. Те ще ядат един нашенски. А ти какво ще ядеш?

    Дали ще проумееш, че паричния поток който идва от черноморието, се разпределя в цялата държава?

    Фалити по черноморието означават и фалити в цялата страна. Доставчиците на стоките не са от черноморието. Те също няма да имат оборот. Значи ще имат съкращения. Съкратените няма да влязат да си купят нови дрешки от магазина. Значи магазинът затваря. Продавачката остава без работа и не може да влезе в хранителния магазин да си купи манджичка. Магазинът остава без оборот и затваря. Чилякът от Сусурлиево няма да изкара няколко заплати заедно с баджанаците си като подръжка някъде по черноморието. Значи тези хора не могат да изпратят пари в Сусурлиево на децата си. Оборотите на магазините там падат...хората нямат пари....

    Сития на гладния не вярва "а така". С това злорадство пикаеш на гроба на работаря, който е зае*ал семейството си в Сусурлиево, само и само да може да ги изхрани по някакъв начин.

    Та както се казва по стар български обичай "да ти се връща тъпкано" :)

    Коментиран от #9

  • 8 Киро

    0 0 Отговор
    О даа и сега като се юрнат милиони руснаци на бомба туризъм, ум да ти зайде!

  • 9 а така

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    Приказваш малко наизуст. На кой са тези хотели по морето?
    На мутри, на политици и на олигарси, на хората в сянка, които така или иначе обират чиляка в Сусурлиево, смъкват му кожата без значение, колко е силен сезона, проумейте го това веднъж завинаги.
    Говориш ми за тия тарикати, които продават боклуците по курортите?
    За нискокачествените ментета, за развалените и миризливи кръчми, за храните с изтекъл срок на годност, за два шезлонга и чадър - 30-50 лв, за кучетата, които разкъсват хора, за бандитите, които се колят и стрелят, за мръсната вода по плажовете, пълна с изпражнения от каналите от хотелите, да НЕКА ДА ФАЛИРАТ, нека да натикат уродите по затворите, нека да спре рекета, нека туристите да се чувстват ценени и уважавани, нека да се промени отношението към тях!!!!!
    Как не го разбрахте толкова години, че не можете да се правите на тарикати, да лъжете, да мамите, да се подигравате с българските туристи и после да чакате някой да си даде парите по скапаните ви курорти!
    Проблема не е в липсата на туристи, а в гнусното ви и долнопробно отношение към тях, което ги гони надалеч, в Турция и Гърция.
    Защото сте свикнали да не плащате и да експлоатирате хората в една държава, в която законите са само на книга, а корупцията е закона.
    Каквото сте си заслужили, това ще получите, и дано го получите по скоро.

    Коментиран от #10

  • 10 666

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "а така":

    Аааа...бъркаш сааа... аз не съм вързан към туризма пряко. Има си хора които са учили за тая работа. Попитай Киро.

    Тия "скапани курорти" вадят и част от пенсиите на хорицата между другото. Пенсионери.... Работили за комунистите и СССР, а сега пенсии искат. Тоя от Сусурлиево да ходи да се блъска за някви измамници. Да бръкне в контакта с вилица. Да видим дали е вярно, че гладът е по-силен от тока.

    Тарикати дет продават кви ли не дрънкулки, дет аз нивга няма да си купя от тях. Ама другите купуват. Ама аз съм умен, те са глупави и за тва. Щом сервитьорката не ми прави м...т, на мен, царя господаря турист, значи кръчмата е пълна дупка. Аз съм аз...аз...аз...аз...

    Да те питам все пак царю господарю наш височайши...от де аджеба ти са доходите?
  • 11 а така

    0 0 Отговор
    Доходите ми са изкарани с честен труд и плащам всички данъци, необходими на пенсионерите да живеят някак си, колкото и да иронизираш, това са фактите.
    България не е нас, нормалните хора, разберете го това.
    Искаш доказателство ли?
    Ето, вземи КТБ, последната пирамида, за какво говорим?
    Значи има едни хора, които, когато решат могат да ти вземат парите и да теглят заеми, да изкупят икономиката с тези същите пари, а полиция, прокуратура, данс, надзрония съвет и т.н. са ТЕХНИ, не твои, така, че не пъни, няма смисъл.
    Какъвто и да е сезона, бял, червен, силен или слаб, средносилен е все тая, тия пари нито ти, нито аз ще ги видим.
    Знаеш ли какъв ни е проблема - "Да бръкне в контакта с вилица".
    Проблема ни е мазохизма и самобичуването, вместо да накажем виновните, ни се самонаказваме.
    Живи и здрави!;)
  • 12 Киро

    0 0 Отговор
    Само глупак, дето икономика си мисли, че е икономия, може да твърди, че парите от туризма никой не ги виждал!

    Достоен за съжаление, при това!

    Това, че много от парите не минават през касовите апарати, е проблем на държавата, тя трябва да си събере данъците.
    Но приходите идват в съвкупност от продажби на храни, горива, транспортни услуги, всякакви други услуги, строителство, строителни материали, генерират заплати и работни места, а тези пари ДВИЖАТ икономиката.

    Разбра ли сега, ти отдолу, човечето дето иска другите да проумяват глупостите му?