1 Юли, 2016 15:22 1 545 0

Китайската борса запази спокойствие на фона на волатилността в Европа

  • борса-
  • пекин-
  • криза
Китайската борса запази спокойствие на фона на волатилността в Европа - 1
Снимка: АП/БТА

За големите европейски борси отминаващата седмица (27 юни-1 юли) беше белязана от силна волатилност, особено в понеделник (27 юни), като логично следствие от решението на Великобритания да излезе от ЕС. И след известна стабилизация в средата на седмицата, в края й акциите на големите европейски компании отново тръгнаха в различни посоки.

На този фон Китайската борса в Шанхай (Shanghai Stock Exchange – SSE) запази относително спокойствие, се казва в коментар на инвестиционен посредник (ИП) „Капман“ АД. Тя дори успя да реализира седмично покачване от 1% на основния си (Композитен) индекс - SSE Composite (SSEC) или Shanghai Composite, включващ всички търгувани акции, но с различна относителна „тежест“. Спрямо месец по-рано SSE Composite има нарастване от 0,63%.

На 1 юли Shanghai Composite също се повиши, макар и само с 0,1% и затвори при стойност от 2932,48. Всъщност, през изтичащата седмица единствено на 30 юни (четвъртък) SSEC затвори „на минус“, и то със символичните 0,04%.

Основният индекс на Шанхайската борса не се повлия и от оповестените днес (1 юли) данни за Индекса на продажбите в промишления сектор на Китай за юни, чиято стойност „50“ съвпада с прогнозната, но е съвсем малко по-ниска от тази за май (50,1), отбелязват от ИП „Капман“.

Предупреждение за рискове: търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА