Last news in Fakti

26 Юли, 2016 21:29 1 498 6

Нинова след срещата с КРИБ: Европарите свършват през 2020 г.

  • нинова-
  • криб-
  • европарите

Нужно ни е родно производство, заяви Нинова

Нинова след срещата с КРИБ: Европарите свършват през 2020 г. - 1
Снимка: БСП

„Наблегнахме на това да съсредоточим усилията си за осигуряване на българско производство. През 2020 г. свършват парите от европейски проекти. Искаме български фабрики, които да произвеждат добавен вътрешен продукт“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след срещата с ръководството на КРИБ.

„Поставихме акцента и върху малките и средните фирми, защото големите по-лесно се справят в икономическия сектор. Да покажем грижа не само на думи“, допълни тя.

На срещата е бил поставен въпросът за защита на правата на работещите, които в рамките на КРИБ са 800 000. Нинова подчерта, че продължават поредицата от срещи на левицата с работодателски организации, синдикати и граждански структури.

„Акцент в нашия проект за Национален план, който изготвяме, е икономиката и образованието. Трябва да бъдат положени максимални усилия да гарантираме по-малка бюрокрация, повече контрол за икономиката, изсветляване на сивия сектор“, обясни лидерът на левицата.

„Постигнахме съгласие да си сътрудничим чрез експерти по подготовка на конкретни политики и законодателни проекти“, уточни тя. По време на срещата е бил представен и внесеният в НС закон, засягащ дейността за държавните и общински предприятия от БСП.  „Той е в резултат на нашето обещание за държавна политика в областта на икономиката“, поясни тя.

Според нея е добре да се извадят от бордовете и управлението на държавните предприятия политическите назначения, каквато е идеята на закона. „Да се правят професионални назначения на конкурсно начало, така че да е неполитическо, професионално и прозрачно управлението на тези предприятия“, категорична е Нинова.

По нейните думи обща е тревогата за кадрите в България, както и оценката, че с новия закон окончателно се закриват професионалните училища и това ще лиши бизнеса от кадри, които и без това не им стигат в момента.

„Набелязахме стъпки да си сътрудничим така, че да предложим мерки, които да доведат до това образованието наистина да произвежда кадри за икономиката, а не безработни млади хора. Искаме да задържим и младите в България“, подчерта лидерът на БСП.

„Добре работим с БСП. Винаги сме се стремели с нашата експертиза да постигнем тяхната подкрепа за инициативи, които касаят България да е добро място за правене на бизнес“, заяви след срещата председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

„С БСП намираме доста общи точки, срещаме разбиране и се надяваме, че Корнелия Нинова и нейните колеги ще продължат с работата си в законодателната власт да подкрепят инициативите на КРИБ и на работодателските организации, които биха довели до по-сериозен ръст в икономиката и по-добро образование“, каза още Домусчиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛЕЛЕ

    0 0 Отговор
    Назначените милионерчета на среща с партията кърмилница !!!
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Няма ли кой да й каже на другарката,че парите от Европа ще свършат единствено ако дойдат БСП пак на власт?Не че не го знае и говори само за пред простия си електорат,до ей-така-за всеки случай,данеби да си помисли че и ние пасем коне:)
  • 3 БУМ БАМ

    0 0 Отговор
    СКОРО ЗА ВСИЧКИ ПОЯТИЯТА ЕВРОПА И ПАРИ НЯМА ДА ИМАТ НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ.ТОГАВА ЗА ЕДИН МОРКОВ КАМО ЛИ ЗА ЛИМОНАДА ЩЕ ХОДИТЕ НА ПАЗАР 3000 КМ. НА ИЗТОК.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Гоуст

    0 0 Отговор
    Първо - какво става с КТБ? Най-големия обир в историята.

    Второ - какво производство като всичко се закри,а голяма част беше разграбено и дадено на управляващите 1945 - 1989.

    България беше една от най-произвеждащите страни,а сега сме последни почти на всеки показател, а имаме ресурса да сме напълно независими от Русия и ЕС
  • 5 морковът и тоягата

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "БУМ БАМ":

    От там не идва никакъв морков а само ТОЯГАТА!!!
  • 6 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "БУМ БАМ":

    стига бе ,то на изток още не са открили лимонадата.там са на водка и лечебно гладуване,та няма да се налага да ходим,обаче ако теб те кефи прав ти път!