Last news in Fakti

29 Юли, 2016 11:59 15 773 30

Мигранти фалират бизнеса в сърцето на София

  • мигранти-
  • фалират-
  • бизнеса-
  • сърцето-
  • софия

Много от обектите са затворили врати заради масово оттегляне на клиентелата през последните две години

Мигранти фалират бизнеса в сърцето на София - 1
Снимка: БТА

Присъствието на мигранти, което е съсредоточено основно на столичния булевард „Мария Луиза“ е започнало да фалира бизнеса в района. За това се оплакаха търговци пред в. „Монитор“. Много от обектите им са затворили врати, тъй като се е забелязвало масово оттегляне на клиентелата през последните две години. Причината била голямото струпване на чужденците, предимно от арабски произход, които денонощно скитат по тротоарите.

„Магазините за хранителни стоки затварят врати, а на тяхно място се появяват обекти с надписи на арабски. Хората ги е страх да пазаруват от тук. Избягват и да минават, ако са пеша. На този булевард вървят единствено дюнерите, заложните къщи и интернет телефоните, по които чужденците се обаждат на близките си зад граница“, обясни продавачка от един от последните останали български магазини. Жената на няколко пъти е ставала жертва на грабежи от чужденци. Заплашвали я с нож и отмъквали оборота й. Често крадели и алкохол.

„Почти ежедневно тук има полицейски акции, но няма видим резултат. Докато полицията е тук, те се крият, щом си тръгнат, отново излизат по тротоарите. Вечерно време е невъзможно да видиш нещо различно от чужденци и проститутки от ромски произход, които седят на всеки ъгъл“, разказаха още търговци.

Сред закъсалите за клиенти е и емблематичен хотел, който се намира точно на „Лъвов мост“. Сградата е луксозна, а за ремонта й са хвърлени стотици хиляди левове. Въпреки това има все по-малко посетители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай

    4 1 Отговор
    да започнат да се разхождат по моловете - ама охраната ще ги върне
  • 2 OMG WTF

    7 1 Отговор
    Всякаква джугалска паплач - вън от нашата държава!!!
  • 3 Нафарфорий

    3 1 Отговор
    Ша почна да продавам на българските магазионери въздушни пушки и бизнесът направо ще полети, особено месния!
  • 4 Гугата

    2 1 Отговор
    Коя охрана? Повечето охранители вътре са слаботелесни (с изключение на младежите, които убиха от бой възрастният човечец на черноморието, май беше във Варна).
  • 5 Да ама не

    3 1 Отговор
    Скоро и Халите това ги чака, а пред джамията няма да може да се минава от н...пени за молитва бежанци-мигранти.
  • 6 рес еоод

    3 1 Отговор
    българите най-добре да емигрират
  • 7 Това е държавна политика

    4 0 Отговор
    Когато някой желае нещо , търси начин да го постигне . Когато не желае - търси оправдание . Все пак това в центъра на столицата не е друго освен държавна политика . Така иска държавата - така става . Ако искаше да не е така - щеше да го направи .
  • 8 Има решение

    3 1 Отговор
    Мястото е идеално да се отвори оръжеен магазин - харесваш си пушка и излизаш да я пробваш по джагалите. Ако ни ти хареса - взимаш друга, пак пробваш ...
    И така докато не си харесаш ... или не свършат джагалите :-)

    Коментиран от #10

  • 9 Гост

    2 1 Отговор
    Нека Нека
    а пък на половин Буй разтояние от Лъвов мост е служба Миграция
  • 10 даММ

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Има решение":

    Това с пробването го даваха в пакистан, купуваш пак.калашник излизаш пред магазина и го пробваш
  • 11 Mercedes-Benz

    1 2 Отговор
    Да се заменят лъвовете в българския герб с овци, все пак щом едни пустинни плъхове ви плашат, а и не можете И НЕ ИСКАТЕ да се справите с тях... така ще е! Тези цигани не разбират от толерантност, защото просто в техните "общества" тя не съществува, там оцелява по-силния и по-агресивния, затова срещу тях трябва да се използва сила. Съвет от мен, ако нямате законен пистолет си купете телескопична чешка палка и един лютив спрей, само че да е за мечки, а не за хора, защото нанася по-големи увреждания на ответната страна!

    Коментиран от #12

  • 12 закъсалите за клиенти

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Mercedes-Benz":

    БХК, Евророма и ДПС само чакат някой да ти последва съвета и да го сдъвчат и изплюят в съда за назидание на всички, които не искат да търпят!
  • 13 до всички отдолу

    3 1 Отговор
    Що се пените бе--я вижте че даже тук в форума(10-15 човека сме) има яростни защитници на чаршафосаните навлеци--например "ТО" деса-стоян е истински евро-атлантик-----готов е вкъщи да ги прибере-щом това е угодно на Брюксел и Вашингтон----А да не говорим за предателските НПО-та---БХК,Америка за България и т.н......Еми сами си правете изводите--откъде идва злото в България....
  • 14 кучето шаро

    2 1 Отговор
    Фалират и бизнесът по Раковска , Витошка , Патриарха и други търговски улици .То за това е пълно с празни помещения !!!
  • 15 Патриарха

    2 0 Отговор
    Е че те им фалираха държавите са те са ни били виновни !? Отидете се жалвайте на американското посолство, може да сте благодарни че тука не е като в Сирия, щот можеше и така да е
  • 16 ддд

    3 1 Отговор
    като му дойде времето
    ще изберем националист
    да вземе мерки:)
    докато не избираме такъв
    добре е работата
    не е опрял ножа до кокала
    търпелив народ сме (има време)
  • 17 ИНН

    3 0 Отговор
    Софиянци елате в Пловдив тук последните петнайсет години е турбо селяния но няма от тези гадини,поне за сега.
  • 18 Plovdiv

    2 1 Отговор
    Ами - нека собствениците на тези обекти да съдят държавата!
    Иначе - англичаните били тъпи, нали? Бих дал много, ама наистина много, да станем и ние "тъпи" като тях!

    Коментиран от #19

  • 19 София

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Plovdiv":

    Аз те разбирам, обаче колкото и да ми се иска и на мен, към момента държавата е токова ошушкана, че ако не са европейските пари, в момента, в който излезем от ЕС, умираме до месец. Ще стане както 1991.

    Малки сме, икономиката ни е слаба, за да сме самостоятелни все още.

    Коментиран от #28

  • 20 София

    0 0 Отговор
    В този кварталол, полицията е стабилно купена и то с много пари на много много високо ниво до ниво офицери, чак шефа на 2-ро и 3-то им се снася силна парса, така че скоро оправия няма. Там ще се разчисти, само ако тиквата го свалят от власт, щото шефовете на полис-а ТАМ са гербаджийски парашутисти.
  • 21 ЧОМБЕРА

    0 1 Отговор
    МИ ПРОДАВАИТЕ ИБРИЦИ МУСКИ ОФЧО С ЛОИ .............
  • 22 invador

    1 1 Отговор
    като сте големи патриоти и протестирате-хайде-организирайте "съпротива" и свалете първо "ръководството"на нашата "държава",след това погнете и незаконно посетилите ни "гости" с бради и бурки-ако не-подгответе си изкуствени бради-защото генът Ви не е устроен да брадясвате!!! и черни чаршафи за женките си и се слейте с бъдещето на българия-това ни се полага-на овце-овча паща!!!
  • 23 invador

    0 1 Отговор
    Не ни стиска-това сме Ние-българите!!!За нищо не ставаме!!!-Това е метафора-целта е да ни дойде малко АКЪЛ!!! в главата или някъде другаде-БЪЛГАРИ!!!Хайде-стига сте се наричали Софиянци-вземете нещата в свои ръце-гласувайте,гласувайте за своите интереси,а не за това което ви обещават,по-добре без калпавите ни магистрали,но да имаме спокойствие,сигурност и някаква-пък било то и чужда-икономика-Действайте де-СТРАХ ви Е !!!
  • 24 ne e lesno da si prost

    0 1 Отговор
    толкова е лесно всичко , че не е за вярване точно 2000 души и там цялата сган са все тея от народното събрание ще изчезнат завинаги !
    А ВМЕСТО ДА КОМЕНТИРАТЕ ТУК СИ РАЗМЪРДАЙТЕ ЗАКЪРНЕЛИТЕ МОЗАЦИ !!!ЗАЩОТО ТЕЯ БУРКИ ЩЕ МИ ПРЕВЗЕМАТ В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ !
  • 25 волен сидеров

    0 1 Отговор
    вие ниви нямате ли-ами-продайте ги и си купете пушки-в техните страни ако откраднеш им режат ръцете-ами тука директно куршум в тиквата и да знаят какъв е реда....кучето играе според тоягата...
  • 26 BattlecruiseR

    0 1 Отговор
    Nakraq she me qdosat naseriozno i she gi smela tia opushenite utaiki si4kite ...
  • 27 Шпонхойер

    0 0 Отговор
    Коментари от 21 до 26 са видимо на един и същ човек, абсолютен неграмотник. Някои хора си нямат работа.
  • 28 Plovdiv

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "София":

    Не непременно да излизаме от ЕС. А да се озъбим на безумните му чиновници с безумните им директиви, както се озъбиха Унгарците, а покрай тях поляците и чехите. Като заявиха, че няма повече и един мигрант да приемат, а ония ако им стиска, да тръгнат да ги изваждат от ЕС, да видим на какво основание ще стане!
  • 29 националист

    0 1 Отговор
    До номер 6 и нговото – (българите най-добре да емигрират)

    Що не ЕмИгРиРаШ ти бе, аз си обичам родината !!
  • 30 прост

    1 1 Отговор
    e, те скоро ще стигнат и до парламента..
    да ги видя тогава нашите послушковци на олигархията.