Last news in Fakti

24 Август, 2016 09:37 15 397 34

Бил Гейтс с рекордно богатство

  • гейтс-
  • богатство-
  • състояние
Бил Гейтс с рекордно богатство - 1
Снимка: АР/БТА

Състоянието на Бил Гейтс достигна близо 0.5% от БВП на САЩ, а именно 90 млрд. USD. Чистата стойност на активите на основателя на Microsoft е достигнала внушителната сума в последния работен ден на миналата седмица, благодарение на поскъпването на акциите на Canada National Railway Company и Ecolab Inc., чийто дял притежава милиардерът.

Гейтс вече е с 13.5 млрд. USD по-богат от испанския предприемач Амансио Ортега, който е на второ място в списъка на най-богатите хора на планетата, сочат данните на Bloomberg Billionaires Index.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Генков

    3 0 Отговор
    БВП на България през 2015 г. възлиза на 44,162 млрд. евро

    Коментиран от #3

  • 2 Къртев

    2 0 Отговор
    Богати хора. Нямат стигане. Баба казваше "пари при пари отиват"

    Коментиран от #4

  • 3 Йорданов

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Генков":

    Ще съм изключително щастлив ако Бил Гейтс реши да си "купи" България.
  • 4 Киро

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Къртев":

    Това са глупости за лузъри!

    Когато е започнал, да не би да е имал пари Бил Гейтс??!

    Тези глупости "пари при пари отиват" са измислени като оправдание за лузърите!

    Истината е, че пари при предприемач с хъс отиват, а ако има и акъл, стават много!

    Коментиран от #9

  • 5 Бай хой

    2 1 Отговор
    Така в една друга статия същите непеончета реваха че в Русия имало много богати олигарси и това било много лошо. Сега същите нищожества се прихластват по кървавите пари на гейтс и някои дори предлагат майките и сестрите си.

    Въх въх въх каквото направят краварите все е добро, дори и насаждането на ислямизъм в България и в Европа и внасянето на джахидисти и тероризъм.

    То какво ли може да се очаква от фоби които могат само да мразят и оплюват. Няма кой да ги научи как се заработва прехрана с честен труд. Трябва да мърсят и разпродават създаденото от други.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Милионер

    2 0 Отговор
    Даи Боже всеки му!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Jack Bauer

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    Кире, а ти случайно да си чел статистиката според която 65% от "богаташите" в Европа са същите фамилии които са били "богаташи" и в периода 1600-1650г.?!

    Коментиран от #10

  • 10 Стойнов

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Jack Bauer":

    Едва ли тези фамилии съществуват до днес като милиардери, ако ги наследяват олигофрени. Много важно нещо е финансовата грамотност, която за съжаление в България я притежават по-малко от 1% от населението. Бай Ганьо е свикнал да блъска като роб за някой друг, да трупа парите под дюшека и иска да стане милионер. Е няма как. Трябва си финансова култура и поемане на риск. А в последно време масата е неграмотна по дисциплина Български език, а какво остава за сложна материя като Финанси.
  • 11 истината наяве

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Киро":

    Кире, донякъде си прав! Вярно, че Бил е много добър бизнесмен, вярно е, че е гений, но за да стане богат му трябва и СРЕДА, а тази среда са веонните, ЦРУ, банките, милиардерите и т.н., на които дължи възхода и богатството си!
    Не случайно Бил Гейтс дари на САЩ 150 милиарда долара за благотворителност. :)
    ЗАЩО ли?
    Той отдавна е най-богатия, но му се НАЛАГА да прави дарения за Правителството.
    Майкрософт е компания със стратегическо значение за американската икономика и сигурност, това е друго измерение на бизнеса, което никога няма да достигнем.
    Абсолютно същата роля имат корпорациите Гугъл и Фейсбук!
    Да не мислиш, че Марк Зъкърбърг стана милиардер с един сайт!?:)

    Все пак това са КАДЪРНИ И ГЕНИАЛНИ ХОРА, които умножават началния капитал, а не, като нашите и руските тулупи, които само могат да харчат пари и да крадат.

    Коментиран от #14

  • 12 БОЙКО

    1 2 Отговор
    Бойко Борисов е по-богат...!
  • 13 Мнение

    2 0 Отговор
    Интересно ми е през каква ОС пишеш и имаш възмошност да изказваш мнение. Пълно със завистливи хора навсякъде. Човекът е бил предприемчив и добър в своята среда. Ако не бяха хора като него, света щеше да е 100 години назад.
  • 14 тони

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "истината наяве":

    Съгласен съм, че за да станеш толкова богат ти трябва подходяща среда. И тази среда се нарича САЩ. Да си чул някой в Русия да е станал толкова богат благодарение на интелектуален труд? Няма и да чуеш.

    А това, че е дарил 150 милиарда на САЩ е лъжа и глупост. Фондацията на Бил и Мелинда се занимава с най-бедните в света (тези, които имат под 2$ на ден), с агрикултури, пречистване на вода и т.н. Все занимания с идеална цел, никъде няма информация за даряване на пари на правителството.

    Коментиран от #15, #21

  • 15 Бай хой

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "тони":

    Да де отново нпо лозунгите че само милиардерите от сащ са интелектуално развити и печелят честно а всеки от друга страна е корумпиран и авоарите му трябва да се конфискуват в полза на сащ. И кое му е интелектуалното на гейтс, може би нарушаването на анти монополните закони? И откога той е само консултант в микрософт, точно с тази цел избягване на данъчни тежести.

    Интелектуален труд се разбира дейността на хората на културата и изкуството, но там сащ нямат никакъв шанс дори и да си помислят че могат да минат зад Русия. Имат филмова индустрия която също е подчинена на парите и великите им "шедьоври" само след няколко години изглеждат смешни - например като междузвездните войни.

    Трябва да си безкрайно тъп и ограничен че в сащ някой е или ще забогатее от интелектуален труд. Там всичко е подчинено на парите и то за да се печели в краткотрайни периоди, после следва спекула, така наречено преструкториране чрез разпродажби и се чака друг баламурник да се скъса от работа за да бъде изяден от "демократите".
  • 16 Неканен Гост

    2 1 Отговор
    Ковчегът няма джобове
  • 17 разбирача

    2 0 Отговор
    Голям човек е Бил! за него тези милиарди сигурно отдаван нямат значение, дали са 40 или 100.. все е тая. Много ми е жал за мишките които така злобеят тук в коментарите, изкарайте ги вие бе! Не забравяйте че въобще позвате компютър благодарение на този Голям човек, той създаде масовото ПС.
  • 18 тони

    1 1 Отговор
    Не съм казал, че само в САЩ има умни богати, станали такива от нищото. Напротив - има такива навсякъде - Южна Кореа, цялата Западна Европа, Сингапур и още много.

    Най-голямата спирачка за вас, бедните, е че мислите че нищо не може да постигнете, защото всичко в света е разпределено вече. Умният човек винаги ще намери вратичка и ще се вмести в системата. Стига да е в някоя сравнително свободна държава.
  • 19 Джони

    2 0 Отговор
    ''Най-голямата спирачка за вас, бедните''
    Добре бре ''милиардера'' от такива изказвания ми е дошло до над шията ...
  • 20 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    да баи ганя и андрешко веднага изразиха мнение,сакън щом е богат значи е лош човек крадец и боклук,друго си е бедния ревалник или крадеца на дребно дето все не му излиза сметката :)))!та скъпи тролчета зависливи,радваите се да има повече като геитс щото парите дето изкарва въпросния работят и за вашето благополучие и благоденствие,те създават продукт дето ползвате ,работни места ,а и една част ви се подаряват,както каза един от вас ковчега няма джобове и тези пари ще се наследят от световната икономика дето създава абсолютно всичко дето ползвате и един съвет за вас ,гледаите къде има повече хора като геитс и веднага тръгваите в тази посока ,дори вие ще имате далавера от това!
  • 21 Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "тони":

    Тони, виждаш само на повърхността. Фондацията на Гейтс е само параван. Бил Гейтс е част от масонската система ,която го е и създала с безрезервна подкрепа. Фондацията спонсорира всяка кампания на семйство Буш ( вероятно с идеална цел, но тяхната собствена), спонсорира престъпни терористични групировки и разпространението на наркотици, проституцията , но медиите ,които са онези в сянка, разпространяват само хубавите новини. Чети повечко и спри с телевизията.

    Коментиран от #22

  • 22 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Пешо":

    е.ати гупостите!тва като лафа как реал и барса си купуват мачовете,а?само че като хванат левски и се вижда кои на кво ниво са.за да ползваш в момента пс и да си даваш мнението е виновен този престъпник геитс и такива като него.иначе без тези масони и сега щеше да търкаш пръчки като палиш огън!па как и разбрахте кво финансира геитс бе???тва както в еврофутбула разгадавате кво мисли берлоскони или фергюсън преди поредния мач на милан и юнаитед.аман от компетентни безхаберници!

    Коментиран от #23

  • 23 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    Деси отнова изби рибата с "високият си интелект". Гейтс е създал само една ДОС вярно добра и първата която позволява на всеки да ползва компютър. Но нито е единственият нито е създал някаква машина. И ако в тия години не бяха наложили монопол от определени кръгове сега може би нещата щяха да са много по добри. За справка виж цените на офиса и как не позволяват на никой да ползва други продукти.Ти съвсем явно се оправяш много трудно с компютъра си и затова не си позволявай да даваш оценки и напътствия за неща от които нищо не разбираш.

    Коментиран от #26

  • 24 Киро

    1 0 Отговор
    Оборотът на Майкрософт за 2015 е почти 94 млрд. долара.

    Като добавим и оборотите на останалите големи американски корпорации САМО в технологичния сектор, като например Епъл с 233 милиарда, HP 103 млрд. и подобни, те отвяват цялото БВП на Рашка за 2015 година!

    Само фирмите от технологичния сектор на САЩ!

    Сега разбирате ли за какво е това скимтене от ушанките?!
  • 25 Бай Хой

    0 0 Отговор
    Кирчо теб какво точно те топли че едни имали по голям оборот от други.
    Мен лично ме притиснява факта че преди плах за литър бензин доста под един лев и преди крава бойс да узурпират тецовете цената за киловат бе десетократно по ниска. И не мога да разбера тия които се хвалят че равити демокрации ги бият по главите и ги ограбват.
  • 26 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Бай хой":

    полов ,геитс е създал маикрософт една сериозна компания с водещ дял в компютрите .може за теб тва да е малко,но ти си ясен след поста за комсомолците :)!та въпроса не е само в геитс ,а в такива като него успяли талантливи новатори създаващи ежедневно печеливши компании в свободния свят.те са ти трън в окото щото ти никога не би могъл да бъдеш такъв и предвид посредствеността си и мързела реагираш адекватно с приказки кви били лоши тези хора и колко нечестно играли:).има една приказка за лисицата и гроздето ,може да я прочетеш ,макар че не те оприличавам на лисица ,но кво да се прави там тя е героя на които мязаш!

    Коментиран от #27

  • 27 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Да де деси, явно подчертаваш че в последно време и в Русия много млади новатори създават фирми и търговски дружества и печелят милиарди. Руската наука и техника напредват и дори в някои области като космонавтиката например изпреварват с десетки години западните.

    А за мен не се притеснявай, аз съм спечелил когато е трябвало достатъчно и то от договори с държавата и затова сега съм се оттеглил и си живея природосъобразно. И се надявам за в бъдеще много Българи да могат да си го позволят. Но за това не помага с нищо колониалната политика на окупаторите от сащ.

    Коментиран от #28

  • 28 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Бай хой":

    ако руската и преди това съветската наука напредваха русия нямаше да е в тва плачевно състояние в което е,а ссср нямаше да фалира и да се разпадне.руската наука е като всичко руско има потенциал но няма организация.в русия има феноменални умове ,но те всички бягат от там при първа възможност или са дискриминирани.
    иначе за теб не се притеснявам ти си точно тва дето искаш да си и си там където ти е мястото,независимо природосъобразния си комунистически живот дето водиш.

    Коментиран от #29

  • 29 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    Дъра дъра два чадъра и отново нпо лозунги. Стоене бре деска как та изтрайва, като развален грамофон си. Толкова ли нищо не можеш да измудриш?

    Коментиран от #30

  • 30 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бай хой":

    полов деска не само ме трае ,а ми роди 3 деца и ми ги гледа.та я ми кажи що фалира ссср щом било лъжа тва дето казвам?сигурен съм че след този въпрос дискусията ни ще престане ,щото няма кво да отговориш!
  • 31 Бай Хой

    0 1 Отговор
    Това ли ти е новото? И отново вони на мъхлясал нпо лозунг. Фалира онзи който е принуден да се издържа от кредити, неизбежно. За съжаление България е нагледен пример.
    А обратно онзи който има волята да се промени, преструкторира и модернизира е обречен на просперитет. Като Русия например. Това на краварите е болезнено ясно и затова се страхуват и в ужаса си че губят извършват човеко ненавистни злодейства.

    А за това че деска е родила три деца браво на нея. С тия недостойни и безродни опити да се слагаш на колонизатори окупатори само ще предизвикаш презрението на всички дори и да ти подхвърлят трохички и службица без достойнство и себеуважение си загубен.
    Едва ли ще разбереш нещичко.

    Коментиран от #32

  • 32 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бай Хой":

    отговори ми на въпреоса бе троле?що ссср фалира и се разпадна комсомолската ти идилия?не ми пиши нови лъжи преди да ми отговориш!
    другото дето те питах , твоите внуци колко деца имат като достоино се борят с колонизатора?предполагам 0 !комсомолците тва докарвате след себе си празни приказки и празни къщи!русия има страхотен просперитет,няма що 500 лева средна заплата ,която постоянно пада и три фалита за 100 години!пращаи внука натам барем да докара ,дето е толкова отчаяна та да ви продължи родата!

    Коментиран от #33

  • 33 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    "твоите внуци колко деца имат като достоино се борят с колонизатора"...а наясно ли си кой точно е колонизатора? Щото май ти е из основи объркана ценностната система, оттам и възможността за правилна преценка.

    Остави настрана Русия и се опитай да коментираш това:
    "икономическият убиец" Джон Пъркинс ... и наистина, опитай се да направиш анализ без да вмъкваш Русия и комунизма.

    Предизвикателството е пред теб, защото от трите про-американски фена тук ти според мен си най-начетения. ;)

    Когато се замислиш глобално, а спреш да обръщаш внимания на "успехите" и "неуспехите" на един или друг, може и да ти се изясни картинката от какво са продиктувани.

    Пример:
    Защо Бойко има отпуснати средства и тегли кредити за магистрали и саниране, вместо да тегли средства и да се стреми да направи функциониращ икономика и селско стопанство и да открива предприятия, които да изкарват парите за тези магистрали? И не излизайте с оправданието, че инфраструктурата е водеща за икономиката. Важна е, но НЕ Е водеща.

    Коментиран от #34

  • 34 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    нали съм ти казвал да не пишеш за икономика бе полов!боико не тегли кредити за магистралите,те са инфраструктурно дарение от ес и те изкарват много парици.магистралите могат да правят и вече правят пари не по-малко от работещи предприятия и селско стопанство.с това не казвам че не трябва да се развива селското стопанство и индустрията ,но пътищата носят много пари.санирането е много важно също защото така пък ще се спре изтичането на много пари,нали рева против американските тецове .при санирането всеки българин живеещ в саниран блок ще дава поне с 50% по малко на американци и руснаци за суровини ,отопление и ток и тези пари ще остават тук в българия.тва са много правилни инвестиции,а нямаме индустрия щото не иска никои да инвестира в корумпирана и постоянно намаляваща страна,при селското стопанство не е така,за последните 10 години то много се разви макар че има още голям потенцял.само сега в следващите месеци европа ще го субсидира с 500 млн.които отиват директно във фирмите дето се занимават със земеделие,макар че и там има голяма корупция .та ако българия премахне нивата си на корупция или поне ги намали ще има повече пари и ще се оттласнем от дъното,но с този манталитет не виждам как ще стане!