31 Август, 2016 04:45 1 482 13

Руските банки удвояват запасите си от злато

  • русия-
  • злато-
  • банки

Brexit е изиграл роля в търсенето на ценния метал

Запасите от злато в руските банки са се удвоили през първите седем месеца на тази година, съобщи РИА Новости.

От 29.9 тона запасите са стигнали до 62.2 тона. Най-големият ръст на запасите е дошъл през юли, когато те са се увеличили с 18.2 тона.

„Голямо влияние върху цената на златото оказа Brexit. Това доведе до увеличаване на търсенето на златото от страна на руските банки. Банката на Русия активно търси злато“, заявява финансовият експерт Максим Осадчий.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д'Мин

    1 0 Отговор
    .аси фалиралата държава!
  • 2 европеец

    1 0 Отговор
    миналата година Русия имаше 1200 тона (ХИЛЯДА И ДВЕСТА ТОНА!!!!) злато, какви "стигнали до 62 тона"?!?! златото не се купува от банки, а от Центробанк - трябвали да обеснявам разликата?! няма да се учуда ако не я знаете...... Русия започна да увеличава запасите на злато още от далечната 1999 година, когато Путин дойде на власт - тогава Русия спря да го распродава и започна да го събира, в разни години финансови възможностите бяха различни и придобиване на злато беше различно. А през последните поне 5 години ВСИЧКИ държави увеличават запасите на злато!!!! това е свързано с края на долара, какъв Брексит, кви пет лева?! как Брексит ще може да повлияе върху цената на златото?!
  • 3 simonm

    0 0 Отговор
    като чета статията,тръгнах да си продам накитите-сега че го ровна и него,Майтапя се,както се майтапи и автора
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    А ние продължаваме да подаряваме суровината за производство на злато на американците. Защо направо не си продадем цялата държава и без това сме колония.
  • 5 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    в момента всички банки увеличават златните си резерви,предвид несигуроността .особено са несигурни руските финансови институции ,което води до този процес.тва обаче не е абсолютно добро ,щото се намалят паричните провизии ,което влияе негативно на икономиката.

    Коментиран от #6

  • 6 на Деса шушито

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Толкова глупости няма на куп и в творенията на Маркс Енгелс и брат му :):):)
  • 7 Д'Мин

    1 0 Отговор
    А Дънди Прешъс е удесоторила своите запаси, от българско злато.
  • 8 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    страхотни коментари от сериозни икономически експерти са тези двата от долу.путинофилите са все един дол дренки:)!

    Коментиран от #10

  • 9 Да здраствует Россия

    1 0 Отговор
    Въпреки колониалният си статус/Русия е колония на САЩ от 1991г./Владимир Путин с неимиверни усилия се стреми да опази Русия от грабеж и унищожени. Бавно и с голям риск води народа и Единна Русия към една цел - въстановяване суверенитета на Русия. Затова са и тези гаври по Олимпиадата, санкциите, G8 стана G7. Затова и Доган едва не последва Садам и Кадафи, Затова и президентите на Аржентина Кристина на Бразил Русефф, на Венецуела Чавас както Мадуро на Боливия, на Индия на Казахстан Китай, Азърбайджан, Украина Майдан. Трупането на войски в Източна Европа и едно и също ЗОМБИРАНЕ на хората за Агресивната Русия със Путин. Нужна им е беззащитна и разпадаща Русия - това е Русията на западната дермокрация. Успех на Единна Русия на предстоящите избори, смяна на конституцията им от американска на руска, въстановяване на суверенита. И ТЕ ТОГАС ще светне светлината и и нас. СЛАВА РОССИИ! СЛАВА ПУТИНУ! СЛАВА СССР.

    Коментиран от #12

  • 10 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Путинофили и дренки. Много каруцарски език имаш за неосъзнато полово домакиня.

    Коментиран от #11

  • 11 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Де юре":

    я разкажи за латинизацията на румънците вместо да филосовстваш бе!!!може да се разгърнеш със статии на китаиския работническо дело за доказателство :))!
  • 12 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Да здраствует Россия":

    много лоши тези американци еи ,глупави и страхливи ,а целия свят дава зор да им е съюзник :))!руснаците след като се скараха с тях минават на разплащане от 18 ти век ,а именно в злато.събраха 50 млрд.долара в злато щото рублата замина,но и тва злато без икономика бързо ще свърши,а руската икономика бавно се изтегля и от топ 20 :),за две години почти се е преполовила!

    Коментиран от #13

  • 13 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Хапчетата. Редовно. И си пази жлъчката.

    Замязало си на зла врачка и всяка твоя дума е този щял да фалира онзи щял да падне и да си счупи крака. Аи стига де, опитай се да живееш по позитивно и да пожелаеш и на другите успех.