Last news in Fakti

30 Август, 2016 14:11 929 0

Авиоинвестиция от 7.5 млрд. USD

  • авиация-
  • двигател-
  • китай

Aero Engine Corp. of China (AECC) е името на новото китайско държавно предприятие. Целта му е да се конкурира на световния пазар в областта на авиационните двигатели. Бюджетът му възлиза на 7.5 млрд. USD. Предвижда се в него да работят 95 000 служители. Сред инвеститорите, освен държавата, са и две държавни компании: Commercial Aircraft Corp. of China и Aviation Industry Corp. of China. Първата се занимава с производството на пътнически самолети, а втората работи в сферата на космонавтиката и отбраната.

Целта на AECC е да ускори производството на регионални двигатели за самолети, да повиши отбранителния потенциал и да международния престиж на страната.

Независимо от значителното финансиране няколко десетилетия Китай не успява да разработи авиодвигател. Във военната сфера се ползват руски двигатели, а в гражданската авиация – на компаниите General Electric или CFM International.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА