Last news in Fakti

25 Септември, 2016 07:01 1 568 21

Русия чака ръст в икономиката през следващия месец

  • русия-
  • икономика-
  • ръст

Това бе заявено от вицепремиера Аркадий Дворкович

Икономиката на Русия може да отчете ръст още през следващия месец. Това заяви руският вицепремиер Аркадий Дворкович пред „Россия 24'.

„Снижаването на инфлацията постепенно намалява основните лихвени проценти. Можем да очакваме подобрение на положението. Възможно е да видим старта на период на икономически растеж през следващите няколко месеца“, заяви Дворкович.

Според него признаци за устойчив растеж на руската икономика се виждат в няколко сектора. Това води до увеличаване на възможностите на вътрешния пазар за износ.

„Няколко сектора отбелязват устойчив ръст. Постепенно възстановяваме системата по поддръжката на износа. Осигуряваме и поддръжка за малкия и средния бизнес. Нещата ще се получат“, допълни Дворкович.

 

Експерти вече прогнозираха повишаване на руския БВП в втората половина на тази година. През 2017 г, той може да достигне 1%.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 на Деса шушито

    1 0 Отговор
    На мен пък Деса ми каза, че Русия ще фалира!
  • 2 Рамзес III

    0 1 Отговор
    На мен пък путин ми каза че ме трябват 10-15% за да върже гащичките!!!

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 на Деса шушито

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рамзес III":

    А на мен защо трябва да ми пука какво ти е казал Путин?
  • 4 Трол

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рамзес III":

    Ха, а пък на мен какво ми каза мумията на Размес ІІІ:
    "Появиха се нови данни за дълга на САЩ. Според Департамента на финансите през 2014 г. дългът на САЩ е надминал 19 трилиона долара, което е 110 процента от брутния продукт на страната.
    Това обаче е само официалното признание за неизплатимия дълг, тъй като в „чистия дълг“ (т.е. реалния) на държавата не влиза онази част, която е дълг на отделните щати, както и дълговете на различните държавни организации, функциониращи автономно и непряко зависещи от централния бюджет.
    Освен това дълговете на централното правителство се делят на публични и вътрешни. Ако се погледне от този критерий федералният дълг на САЩ е 18,14 трилиона, публичният дълг е 13,04 трилиона, вътрешният дълг – 5,1 трилиона, общо 37 трилиона.

    Но и това не е всичко. Налице са и държавните задължения спрямо своите граждани в областта на пенсионното осигуряване, здравеопазването, помощите за безработица, нуждаещи се, многодетни семейства и т.н.
    И така, какъв всъщност е съвкупният дълг на САЩ? Преди три години той беше изчислен в Бостънския университет – към 2011 г. съвкупният дълг на САЩ беше 220 трилиона долара, а с дериватите 800 трилиона, а може би и… 1 квадрилион долара.
    Тези данни съвпаднаха с публикуването на друга статистика. Тя показва, че 9 най-големи държави имат отношение „дълг – брутен продукт“ над 300 процента, а 40 процента от останалите държави имат съотношение „дълг – продукт“ над 100 процента."
  • 5 Трол

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рамзес III":

    И едно съждение, което не е мое:
    САЩ биват кредитирани толкова щедро по една много проста причина- доларът е световна валута. Това прави кредита гарантиран, тъй като САЩ винаги могат да напечатат толкова долари, колкото трябва. За това са и с най-висок кредитен рейтинг. Проблемите обаче не са в това. Те са много и тук не може да бъдат обхванати всички. Но може би главният проблем е че САЩ се крепят единствено на долара. На практика територията на САЩ е деиндустриализирана. Останала е единствено военната индустрия. За да не бъда голословен малко статистика от 2015 г. 87,45% от работещите са в сферата на услугите, като с най-голям дял е образование и здравеопазване (22,63%). Заетите в индустрията са едва 10,31%, в селското стопанство 1,63% и добива на нефт и газ 0,62%. С други думи в производителните сфери работят 12,55%. За сравнение заетите в бизнес услугите и финансите са 18,47%. Точния размер на безработицата не е много ясен, тъй като американската статистика отчита само тези, които получават помощи . За да се подържа някакъв социален ред при тази ситуация американската държава налива пари под една или друга форма. Само за социална разходи през миналата година са похарчени над 1 трильон долара. За да не се налага прекомерно печатане на пари правителството взема заеми. Тъй като в САЩ реалната зпалата още от началото на 80-те спря да расте с темповете на нарастване на производителността на труда, американците бяхя принудени на живеят на кредит. И така о

    Коментиран от #6

  • 6 рамзес III

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Трол":

    То и рублата щеше да става световна валута но си остана една хартийка !

    А .. колко трильона изхарчи руския за социални разходи!


    И понеже виждам че си много отворен на тема държавен дълг на САЩ -защо американците хич не им пука дали долара е висок или нисък а Китай се напъва да държи долара висок/колко американски дълг държат Китай/?

    С колко държавен дълг се на бълбукаха Руснаците/американски/ ? И дали не ти е минавало през ума че ако Щатите започнат да се притесняват за дълга няма да го направят да струва толкова колкото струва хартията на която ще напечатят парите?

    Будали са тия дето дават зелника а не тая който го яде!


    Все пак не забравяй че статията е за Русия !А ти ако искаш ,напиши статия за американския дълг .
  • 7 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    следващия месец ще има ръст урааааа!ръст на ква база обаче не се казва,на годишна ли на месец ли?важното е че ще има ръст!по тази система може да се радват путинофилчетата че и рублата се покачва ,само щото един месец не е падала :)!и въпреки спасението на руската икономика от великия путин,няма наплив на русофили към летните руски курорти, нито към зимните,няма наплив и към работните площатки в сибир или москва,нитo путинофилите тук се напъват да купуват лади и матрьожки :)!

    Коментиран от #8, #10

  • 8 На Деса бръснатата шишарка

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Няма наплив към Сибир, защото не е модерно. Твоите приятели от "Козяк" се грижат точно за това - да не стане модерно, да няма пари за инвестиции, да няма хора, които харесват и други страни и народи, освен измислената американска нация! Обаче започва "Турски поток", "Северен поток 2", газопроводът към Китай, двете атомни централи в Турция и Иран - "Аккую" и "Бушер 2 ". "Лада" пък изкараха такива модели, че половината български народ с удоволствие би си взел нова кола от тази марка. И тъй като американските автомобили не са особено популярни в България, прати един донос на "Козяк" да подарят малко, че иначе няма кой да кара американско. Тук-таме някой мизерен "Шевролет" и евтин "Крайслер". Забележителното е, че в зората на демокрацията вкарваха "Понтиак" и тези коли бяха толкова зле, че една не оцеля след 20 години преход.

    А в момента, когато от "Козяк" спрат да плюят Русия, ще се отворят и добри курорти - природни условия колкото искаш, а в една стабилна и предсказуема държава (трябва американците да я признаят за такава) инвеститори няма да липсват. Липсват заради санкциите.

    Коментиран от #9, #16

  • 9 Рамзес III

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "На Деса бръснатата шишарка":

    Я СТИГА ХУМУРЕСКИ ! . "Лада" пък изкараха такива модели, че половината български народ с удоволствие би си взел нова кола от тази марка.

    "ЛАДА " е толкова зле че за да и вдигнеш цената двойно просто трябва да напълниш резервоара с бензин !

    Коментиран от #11

  • 10 Де юре

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Много ти е криво, нали? Какво, вие ли ти се свят, обливат ли те топли вълни, въздух не можеш да си вземеш? Спокойно, не е от климакса, това е злобата ти! Нелечимо е!
  • 11 На Деса бръснатата шишарка

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Рамзес III":

    Карал ли си американски автомобил? Нещо масово и не дотам лъскаво. Ще се отчаяш какви са технологиите им в 21-ви век. А "Лада" изобщо не е толкова зле, имат нови модели и ново управление, така че доброто тепърва предстои.

    Бих си купил руски автомобил!

    Коментиран от #12

  • 12 Рамзес III

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "На Деса бръснатата шишарка":

    Пазара на автомобили е нещо досто нагъчкано! Руснаците имат за цел да се изправят срещу" ДАЧИЯ " но това ще е непосилна за тях задача ! Все пак знаеш кой стои зад румънците! Лада е толкова изостанала че трябва да да наваксва 10-20 години ,което не е никак проста задача!

    А ти ако искаш да контактуваш постоянно с пътна помощ и да те надминават другите коли и на задна ,купуваи!

    Коментиран от #13

  • 13 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Рамзес III":

    Един и същ стои зад Дачия и ВАЗ ,не ставай смешен.
    Алиансът Renault-Nissan се споразумя да увеличи дела си АвтоВаз, собственик на марката Lada, като ще поеме контрола върху най-големия руски автопроизводител, съобщи ВВС.
    сега разбра ли колко ти е акъла!

    Коментиран от #14

  • 14 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Де юре":

    много ме е яд затова пиша от сто ника основно спам.ладата била хубава почнали някви потоци да се строята ама само в болната ти глава за сега,а иначе има достатъчно макроикономически показатели кво се случва в русия и то засичани от руснаците особено като отворят хладилника.та пожелавам ти да си купиш лада и винаги да караш лада както и да почиваш в непопулярен но готин сибир,аз като озлобен ще пропусна :)!

    Коментиран от #15

  • 15 Де юре

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Пак нещо преиначаваш нещата, но може да е от лекарствата. Не съм каза, че ладата е хубава. Мумията прави сравнение, че Лада се опитвали да се сравняват с Дачия ама не можели защото, кой седал зад Дачия? И аз констатирам, че зад двете марки стои един и същ автомобилен консорциум!
    Това от мене изтрещял!

    Коментиран от #17

  • 16 данко

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "На Деса бръснатата шишарка":

    Не половината български народ а целия род на Флинстоун бифа си купили от новите лади!!!
  • 17 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Де юре":

    ти като сменяш ника се правиш на двама ,а?я чети долу кво си писал за ладата че не била зле че ни чакали изненади,та ти я пожелавам да я караш до годинa до амина заедно с почивките в сибир!

    Коментиран от #18, #19, #20

  • 18 Де юре

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Опитвам се да осмисля казаното от теб! Пост 11 ли имаш в предвид, че съм аз? Неееее, отново си в грешка! Нямам нищо общо с него, но виж ника му ми допада. Ооох, изкрейзило!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 АЗ ПРАВЯ РАЗЛИКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    ИМАМ И ЛАДА И ВОЯДЖЕР ТОЧНО СНОЩИ СЕ ИЗРЪСИХ 1100 ЗА ПРЕДНИЦА НА КРАЙСЛЕРА ПРИ 3 Г.ЕКСПЛОАТАЦИЯ А НА ЛАДАТА СМЕНИХ САМО КРУШКИТЕ НА СТОПОВЕТЕ ЗА РАЗЛИКАТА В РАЗХОДА - ДВОЕН ПРИ СЪЩИТЕ КМ.ОТ ЛЪСКАВОТО ВОЗИЛО - ГЪЗАРИЯ И КОМФОРТ ОТ ЛАДЮХАТА- СПОКОЙСТВИЕ И ПРАКТИЧНОСТ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ Я РЪГАМ В ПО КОФТИ ТРАСЕТА И ТРАФИК.

    Коментиран от #21

  • 21 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "АЗ ПРАВЯ РАЗЛИКАТА":

    ами махаи краислера що го държиш?караи ладата и си ти!пожелавам ти успешно с ладата и махаи краислера,щото харчи и се троши.ти ще си първия открил топлата вода в студената ама неисе,жив и здрав .по мои сметки в българия трябва да има поне милион лади,понеже всеки путинофил тук се оказва че има лада и много си я кара,но като гледам друга е ситуацията ,нова лада освен моята друг балък не се сещам да си я купил ,но явно сте много ама под прикритие,както винаги!