Last news in Fakti

24 Септември, 2016 14:53 1 584 1

Млекопроизводители изпитват липса на качествено мляко

  • млекопроизводители-
  • изпитват-
  • липса-
  • качествено-
  • мляко

На пазара масово се продават имитиращи продукти и реалната цена на килограм бяло сирене в магазина няма как да бъде под 10 лв.

Млекопроизводители изпитват липса на качествено мляко - 1

Български производители на млечни продукти изпитват липса на качествено българско мляко. Това заявиха от Асоциацията на млекопреработвателите по време на първия национален събор "Млечният път на България през вековете" в Луковит, съобщи БНТ.

От там допълниха, че на пазара масово се продават имитиращи продукти и реалната цена на килограм бяло сирене в магазина няма как да бъде под 10 лева. Българското мляко се изнася за страни като Австралия, Йордания, Ливан, както и за държави от цяла Европа и Близкия изток.

Това прави страната ни един от най-големите износители на млечни продукти в света, като най-търсеният продукт е бялото саламурено сирене. От Асоциацията на млекопреработвателите заявиха, че има големи перспективи за развитието и износа на българските млечни продукти към нови страни от Близкия изток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Как да е качествено ,като го изкупуват по 25 стотинки за
    литър.Качествено сирене става от 5-7 литра краве мляко.
    Всеки може да си направи сметката,кой,колко печели.