Last news in Fakti

27 Септември, 2016 20:03 876 0

България може да предложи биопродукти на Китай

  • българия-
  • мариета захариева-
  • продукти-
  • китай
България може да предложи биопродукти на Китай - 1

България може да предложи качествени храни, биопродукти, вина, кисело мляко и сирене на китайския пазар. Това заяви изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева по време на провеждащия се в София бизнес форум в рамките на първата среща на кметовете от инициативата „16+1“.

Според нея българските производители гледат към огромния китайския пазар. Те търсят съответно партньори за износ и за съвместно производство. От друга страна Китай също гледа да навлезе на европейския пазар.

Мариета Захариева подчерта, че агенцията е изцяло отворена за сътрудничество с Китай и намирането на партньори за българския бизнес.

Тя призова китайските компании да се свързват с ИАНМСП, тъй като институцията разполага с мрежа в цялата страна. За нас е важно да се вземат под внимание желанията на бизнеса и да се осигурява връзката им с потенциални партньори и инвеститори, каза Захариева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА