Last news in Fakti

29 Септември, 2016 09:11 895 0

НЕК няма да обжалва решението на арбитража по казуса АЕЦ "Белене"

  • аец "белене"-
  • нек-
  • обжалва

Има обаче възможност за технически корекции и те вече са поискани от страната ни

НЕК няма да обжалва решението на арбитража по казуса АЕЦ "Белене" - 1

Националната електрическа компания /НЕК/ е решила да не обжалва решението на Международния арбитражен съд по казуса "АЕЦ Белене", пише на сайта на Министерски съвет.

Международното адвокатско дружество "White and Case", което представляваше интересите на НЕК пред Международния арбитражен съд, е готово с поисканото от премиера Борисов становище какви са възможностите да се обжалва решението. Адвокатите посочват, че възможностите да се обжалват от страна на България са твърде ограничени, защото арбитражни решения по търговски дела се считат за окончателни и задължителни.

Има обаче възможност за технически корекции и те вече са поискани от страната ни.

"Атомстройекспорт" е приела четири от 7- те грешки, посочени от българската страна, което ще намали дължимата от НЕК сума. Очаква се окончателното произнасяне на съда в Женева. Електрическата ни компания е била запозната с всички хипотези за оспорване на решението на Арбитражния съд и е взела решение обжалване да не се предприема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА